NBA

Az alkalmazottak 10%-át kirúgta a liga

  • VNA

Összesen 114 embernek köszönte meg a munkát az NBA, amely a még mindig fennálló lockout miatt komolyabb válságra számíthat.

Az NBA-t fenyegető válság begyűrűzött az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság központjába is. A jelenleg is fennálló lockout (a liga 2011/12-es szezonja továbbra is kérdéses) mellett ugyanis a több mint ezer alkalmazott közül 114-nek köszönték meg a munkáját. A tíz százalékos leépítés az ország minden részén lévő NBA irodákat érintette.

„Ez az intézkedés nem a lockout következménye volt, sokkal inkább hasonló okra visszavezethető esemény. A bevételek ugyanis hosszabb távon nem maradhatnak a kiadások alatt” – nyilatkozta Mike Bass, az NBA szóvivője. a klubok is karcsúsítanak, hiszen két hete a Michael Jordan által (is) tulajdonolt Charlotte Bobcats vált meg 35 alkalmazottjától. A korábban publikált gazdasági felmérések azt mutatták ki, hogy az NBA az előző szezonban 300 millió dolláros veszteséget termelt, amely nagyrészt a játékosok magas fizetésének volt köszönhető. A bérek csökkentésébe a játékosok egyelőre nem egyeztek bele, ennek köszönhető a következő szezon előtti bizonytalanság és áttételesen a mostani leépítési hullám is.