VB 2014

Ronaldo hozhat szerencsét a magyar válogatottnak

  • VNA

Ronaldo sorsolja ki a 2014-es labdarúgó világbajnokság európai selejtezőcsoportjait. A 34 éves sztár keze a magyar foci jövőjét is befolyásolhatja.

Ronaldo, a brazil válogatott játékosa ünnepli a győzelemet a 2002-es vb-n.
A 2014-es labdarúgó világbajnokságot Brazíliában rendezik meg. A sokak által nagyon várt torna selejtezőinek csoportbeosztását július 30-én készítik majd el Rio de Janeiróban. A szervezők viszont már most nyilvánosságra hozták azon sztárok névsorát, akik az egyes kontinensek sorsolásánál segédkeznek. A magyar labdarúgás számára az egykori brazil sztár, a világ legjobb labdarúgójának is megválasztott Ronaldo keze hozhat szerencsét.

A riói kikötőben rendezendő sorsoláson valamennyi kontinens esetében egy régi sztár és egy jövőbeni brazil labdarúgó reménység segédkezik majd a lebonyolításban. Ronaldonak az U17-es csapat tehetsége, Adryan lesz majd a segítője. Afrika esetében Cafu, Ázsiánál Zico, Észak- és Közép-Amerika esetében Mario Zagallo, Óceániánál pedig Bebeto lesz a sorsolás végrehajtója. Dél-Amerikában egyetlen selejtező csoport lesz (a rendező Brazília távollétében kilenc országgal), így ott nincs szükség külön sorsolásra.