Atlétika

Robles-Oliver show lesz Stockholmban is

A 110 méteres gátfutás két csillaga, a kubai Dayron Robles és az amerikai David Oliver a Gyémánt Liga-sorozat stockholmi állomásán is megmérkőzik egymással. A hírt a svéd szervezőbizottság jelentette be.

Oliver és Robles között Párizsban csak a célfotó döntött

Robles és Oliver minden idők legjobb időeredménye közül kettőt birtokolnak, a kubai a világcsúcstartó (12.87 mp), Oliver idei - világranglistavezető - idejével (12.94) a harmadik, kettejük közé a kínai Liu Csiang ékelődik be, a 2004-es ötkarikás aranyérmes (12.88). A pekingi olimpiát Robles nyerte két amerikai, David Payne és David Oliver előtt.

Idei egyetlen összecsapásukat a párizsi Gyémánt Liga-versenyen Robles nyerte, célfotóval, azonos időeredménnyel.

"Ez a párbaj az egyik gyöngyszeme lesz a csillagokkal már így is teletűzdelt versenyeknek - nyilatkozta Rajne Söderberg, a stockholmi szervezőbizottság elnöke. - Robles tartja a stadionrekordot 2008-as futásával (12.91 mp), ami alig négy századdal marad el a világcsúcstól, Oliver pedig új rekorddal, és egy egy karátos gyémánttal szeretné elhagyni Stockholmot." Minden sportoló, aki a sorozatban megdönti a stadionrekordot, egy egy karátos drágakővel gazdagodik.