Atlétika

Pars a Gyulai emlékversenyen vághat vissza Vizzoninak

  • MTI

Komoly ellenfelei lesznek Pars Krisztiánnak a július 30-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, közülük a legnevesebb az Európa-bajnoki ezüstérmes Nicola Vizzoni.

Az olasz kalapácsvető a tavalyi, barcelonai Eb-n az utolsó sorozatban dobta túl Parsot, aki így bronzérmes lett. A szombathelyi atlétának tehát van miért visszavágnia.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint jelezte részvételét a háromszoros Ázsia-bajnok, Világkupa bronzérmes Ali al-Zenkavi is. A kuvaiti sportember édesapja kitűnő súlylökő volt, édesanyja pedig magyar, és távolugróként jeleskedett. Szintén indul a háromszoros világbajnoki döntős német Markus Esser, valamint a lengyel Pawel Fajdek. A magyarok közül  az utánpótlás Eb-ezüstérmes Németh Kristóf és a junior vb-második Hudi Ákos is dobókörbe áll. A kalapácsvetés küzdelmei 16 órakor kezdődnek a Puskás Ferenc Stadionban.

Előtte, fél 3-tól kezdődik a "TE mennyit tudsz 100-on” elnevezésű program, amelyre bármely néző külön nevezési díj nélkül jelentkezhet, és hivatalos versenykörülmények között kipróbálhatja, hogy mennyi idő alatt tudja teljesíteni a klasszikus sprint versenyszámot. Ehhez nem kell mást tenni, mint 14:30-kor megjelenni a déli maratoni kapunál lévő jelentkezési helyen. A legjobb eredményt elérők részére a fő programban még egy döntőt is rendeznek az esemény szervezői.

Az esemény legnagyobb sztárjai a sprinter jamaicai Asafa Powell és a sprintkirálynő Veronica Campbell-Brown, a kétszer a világ legjobb atlétájának megválasztott Sanya Richards-Ross, három gátfutó világbajnoknő, a diszkoszvető legenda Virgilijus Alekna, és a paralimpikon Oscar Pistorius lesznek.