Francia foci

Bemutatták Leonardót a PSG-nél

Szerdán este hivatalosan is bemutatta a Paris Saint-Germain a csapat új sportigazgatóját, az Internazionale kispadjáról érkező Leonardót.

Al-Khelaifi (balra) és Leonardo a szerdai sajtótájékoztatón

Már régóta nyílt titok, hogy a fiatal szakember érkezik az új, katari tulajdonosok által nagy terveket dédelgető PSG-hez. Leonardo három évre kötelezte el magát a párizsi egyesülethez, a többségi tulajdonos katari QIA elnöke, Nasser Al-Khelaifi mutatta be a sajtó képviselőnek. Al-Khelaifi bejelentette Robin Leproux klubelnök távozását is, akinek helyére egy ideiglenes vezető, Benedek Rousseau érkezik. Rousseau korábban a klub pénzügyi igazgatója volt (1996-1998), éppen akkor, amikor Leonardo futballistaként erősítette a párizsiakat (1996-1997).

Antoine Kombouaré vezetőedző maradt posztján, utóbbival közösen felel Leonardo a szakmai döntésekért.

A sajtótájékoztatón Leonardo elmondta, hogy nagy örömmel tért vissza korábbi klubjába, ahol igen intenzív 14 hónapot töltött el játékosként. "A tulajdonosok hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, ahogyan én is. Közös célunk a klub felvirágoztatása. Nem akarjuk megvásárolni Messit, nem így szeretnénk csapatot építeni. Egy erős alapra van szükségünk, ami megvan, de javításra szorul. Szeretnénk állandó részvevői lenni a Bajnokok Ligájának, és meghatározó klubcsapattá válni Franciaországban" - beszélt a tervekről a 41 éves szakember.

Leonardo szavai némileg ellentmondanak a korábban a sajtóban felröppent információnak. Korábban a hatharom.com is beszámolt arról, hogy a klubot 70 százalékban birtokló QIA kész 150 millió eurót beleinvesztálni a PSG-be, és szabad kezet adna Leonardónak az átigazolási piacon.

A PSG a negyedik helyen zárta a Ligue 1 2010-2011-es szezonját, így a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.