Férfi kosárlabda

Az első osztályban csak Sopronban folytathattam - Horváth Imre

Jövőre a biztos bennmaradás a cél a Soproni KC-nál, de az új tréner bízik benne, hogy ettől jobban is sikerülhet a szereplésük.

Horváth Imre Sopronban kapott kispadot

Ahogy arról beszámoltunk, Horváth Imre a Soproni KC csapatát fogja dirigálni a következő szezonban.

- Voltak más lehetőségeim is, más jellegűek is, de végül a soproniak ajánlatát fogadtam el – nyilatkozta Horváth a BB1.hu-nak. – A Sopron vezetősége korrekt ajánlatot tett elém, és én köszönöm is nekik ezt a lehetőséget. Nem nagy titok, hogy az első osztályban csak itt folytathattam, hiszen a többi kispad már korábban elkelt. Pakson úgy fejeztem be a munkámat, hogy szeretnék továbbra is a kosárlabdában dolgozni, ezért is örültem a felkérésnek. Az új vezetés új alapokra helyezi a kosárlabdát, a tartozásokat pedig rendezik a játékosok felé. Addig fogunk nyújtózkodni, amíg a takarónk ér, ezért sem félek az anyagi problémáktól.

A játékoskeretből többen is távozhatnak, Szabó Zsolt a Falcóhoz igazolt, míg Molnár András külföldre vágyik.

-Először a magyar gerincet szeretnénk kialakítani – folytatta az elmúlt idényt Pakson töltő tréner. – Több játékossal is tárgyalunk. Remélhetőleg egy-két héten belül minden érdemi kérdés eldől ezzel kapcsolatban. A piac eléggé szűk, ezért sok múlhat akár egy játékos aláírásán is, hiszen onnantól ahhoz kell igazítani az elképzeléseinket. Három légiós szerződtetésében gondolkozunk. A légiósok jönnek-mennek, ezért nem nagy újdonság, hogy újakat kell majd keresnünk. Az sem teljesen tisztázott, hogy milyen posztokra érkezhetnek, hiszen a magyaroktól függ minden. Ahogy Pojbics Szabolcs ügyvezető fogalmazott, jövőre a biztos bennmaradás a cél, de bízom benne, hogy ettől jobban is sikerülhet a szereplésünk, és sikerül megfelelnünk az elvárásoknak.