NB I

A ZTE-nél kérdéses az új igazolások szereplése a bajnoki rajton

Roguy Meyé mellett Sherif El-Sadek, Aleksander Stanisavljevic és Bujor Vlad Alin engedélye is hiányzik, így hiányos lehet a zalaiak kerete a diósgyőri bajnoki rajton.

Meyé kihagyhatja a Diósgyőr elleni meccset

A Zalaegerszeg keretében még mindig elég nagy a mozgás, pedig hétvégén már bajnoki mérkőzést kell vívnia az együttesnek.

- Nánási Balázs, Barna Zsolt, Vittman Ádám és Marko Milosavljevic Tatabányán volt néhány napot, de a klubok nem tudtak megegyezni, így visszajöttek - mondta Nagy Ferenc, a ZTE elnöke a Zalai Hírlapnak. - Úgy döntöttünk, hogy Nánási marad az első csapatunk keretében; Barna, Vittman és a Sopronban kölcsönjátékosként szerepelt Polareczki Roland pedig már újabb próbajátékon van: a szlovén élvonalban szereplő Lendva érdeklődik irántuk, s majd meglátjuk, mi lesz a dolog vége. Mindenképpen azt szeretnénk, ha ezek a játékosok déli szomszédunknál, vagy itthon a legjobbak közt, de legrosszabb esetben is a második vonalban folyamatos játéklehetőséget kapnának, s ezt követően visszatérnének az első csapatunk keretéhez. A szakmai stáb még Kovács Gábor szerződtetését javasolta, s a balatonfürediekkel folynak is a tárgyalások.

A szerdai Sopron elleni mérkőzés amolyan főpróba lesz, de még sok minden változhat a hét végéig.

- A klub részéről készen állunk a papírokkal, de amíg a nemzetközi játékengedélyek nem érkeznek meg, addig nem tudunk érdemben lépni - nyilatkozta Németh Ottó technikai vezető. - Az érintett klubokat már többször is felszólítottuk, de eddig nem értünk el sok sikert... Roguy Meyé ügyében talán a napokban lépnek a törökök, bár ígéretet már korábban is sokat kaptunk. Sajnos Sherif El-Sadek, Aleksander Stanisavljevic és Bujor Vlad Alin engedélye is hiányzik. Safet Jahic, Radenko Bulatovic és Manuek Hervas viszont már játszhat, ha Csank János számol velük.