Női foci-vb

Mégis távozhat a német válogatott éléről Silvia Neid

  • VNA

Bár a szövetség támogatja, elképzelhető, hogy mégis távozik a német női labdarúgó-válogatott kispadjáról Silvia Neid.

Hiába hosszabbítottak szerződést még a világbajnokság előtt a német női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, elképzelhető, hogy a vb-kudarc hatására Silvia Neid mégis távozik posztjáról. A japánok elleni negyeddöntős kiesés (0-1) után az első reakciók még a szakember posztjának megerősítéséről szóltak ugyan, de úgy tűnik, mégsem ennyire egyszerű a helyzet, legalábbis ezt támasztja alá a 47 esztendős szakvezető nyilatkozata: „Biztos volt számomra, hogy a kiesés után a felelősöket fogják keresni, és ilyenkor első megközelítésben mindig az edzőé a kudarc. Elhihetik nekem, hogy számomra is nagy csalódás volt az eredmény, és az én álmaim is szertefoszlottak a kieséssel. Éveket készültem a hazai rendezésű világbajnokságra, és aztán ez lett a vége. Tudom, hogy soha többé nem lesz lehetőségem hazai közönség előtt vezetni a csapatomat, így ez egyszeri lehetőség volt csupán. Ezt nagyon nehéz feldolgozni.”

Az esetleges távozására vonatkozó kérdésre Neid azt nyilatkozta, hogy ebben a kérdésben nem ő, hanem a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) az illetékes. A szövetség részéről Theo Zwanziger reagált a Neid-kérdésre: „Egy mérkőzést veszítettünk el, nem pedig a játékosok képességeit. Mindig azt mondtam, hogy a sikert nem lehet előre tervezni” - nyilatkozta a sportvezető.

„Most szükségem van egy kis pihenőre, szeretnék néhány hétre visszatérni a hétköznapokba. Szeretném magamban tisztázni azt, hogy akarok, tudok-e elég motivációt gyűjteni egy kétéves EB-ciklusra. Sok lehetőségem van a munkára, a labdarúgáson kívül is, így nem félek különösebben a jövőtől. Fél évvel ezelőtt még a világ legjobb edzőjének választottak meg, csak nem felejtettem el mindent azóta” - mondta a német válogatott mellett 1996 óta segédedzőként, 2005 óta pedig főedzőként dolgozó Neid.