Férfi kézilabda

Jövőre is négy csapatot indíthatunk Európában

Az Európai Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta, hogy a 2012/2013-as szezonban melyik ország hány csapatot indíthat a különböző európai kupasorozatokban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a legtöbb együttest - szám szerint ötöt - Spanyolország és Németország nevezheti a kontinens versenyeire: három csapatot a Bajnokok Ligájában, kettőt pedig az EHF-kupában indíthat e két nemzet.

Magyarország, Franciaországgal, Oroszországgal és Szlovéniával egyetemben 4 együttes "delegálhat" a nemzetközi megmérettetésekre, kettőt a BL-ben, kettőt az EHF-kupában.

A mieinkhez hasonlóan szintén négy csapatot indíthat Horvátország, Dánia, Svájc, Portugália, Románia, Macedónia és Svédország is, de ezen országok csapatai közül csupán egy szerepelhet a BL-ben, kettő az EHF-kupában egy gárda pedig a Challenger-kupában képviselheti hazáját.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a magyar bajnok és ezüstérmes indulhat a legrangosabb kupasorozatban, míg a bronzérmes és a Magyar Kupa-győztes az EHF-kupában próbálhat szerencsét. Amennyiben a bajnok és kupagyőztes csapat egy és ugyanaz, akkor a kupában ezüstérmet szerző alakulat is indulhat a nemzetközi porondon.