Forma-1

Ha ki akarnak rúgni, akkor elfogadom - Webber

Az ausztrál Mark Webber nem aggódik amiatt, hogy a Red Bull kirúgná őt, annak ellenére, hogy a hétvégi, ilverstone-i Brit Nagydíjon többször is megszegte a csapatutasításokat.

Webber bajba kerülhet "Ha ki akarnak rúgni, azt is el kell fogadni. Ám véleményem szerint  jelenleg nincs olyan szabad pilóta, aki jobban el tudná végezni a munkámat, mint Seb vagy én" - nyilatkozta higgadtan Webber.

A magabiztosság ellenére az ausztrálnak lehet félnivalója, sajtóinformációk szerint ugyanis a Red Bull Kimi Räikkönennel is tárgyal a 2012-es szerződésről.

Mint ismert, Webber a Brit GP utolsó köreiben támadási pozícióba került csapattársával, Vettellel szemben, ám csapatrádión arra kérték, hogy ne támadja Vettelt, és tartsa a távolságot. Webber a csapatutasítás ellenére meg akarta előzni csapattársát.

Christian Hornert, az osztrák istálló főnökét meglepte Webber viselkedése, és szerinte rosszul döntött Webber, mikor értékes pontok kockáztatásával akarta megelőzni csapattársát. Éppen ezért komolyan el szeretne beszélgetni Mark Webberrel a Brit GP után - írja az f1csatorna.hu.