Copa América

Argentína legyőzte Costa Ricát, negyeddöntőbe jutott

A hazai közönség előtt szereplő Argentína megszerezte első győzelmét a Copa Américán: a csoportkör utolsó fordulójában az Albicelestes 3-0-ra legyőzte Costa Ricát, ezzel csoportmásodikként bejutott a legjobb nyolc közé.

Messi (10) és Agüero (16) voltak az argentin siker letéteményesei

Sergio Batista, a hazaiak szövetségi kapitánya felforgatta a kezdőcsapatot, Fernando Gago, Sergio Agüero, Ángel Di María, Gonzalo Higuaín is lehetőséget kapott. Az argentinok a kezdő sípszótól kezdve támadták is rendületlenül Leonel Moreira kapuját, de a portásnak mégis csak a 24. percben kellett először védenie Higuaín jobbról érkező lövésénél. A Real Madrid támadója több nagy lehetőséget is elpuskázott az első félidőben, a becsületet ismét Agüero mentette meg, aki a ráadásban a hálóba tessékelte a kapusról kipattanó labdát (1-0). 

Az átigazolási piac egyik legkelendőbb sztárja az 52. percben megduplázta a hazai előnyt: Messi passzolt középről Agüerónak, aki balról laposan lőtte ki a hosszú sarkot (2-0).

A harmadik argentin gólt egy is madridi légiós, Di María szerezte, ezúttal is Messi volt az előkészítő, a bal oldalon érkező Di María a befejező (3-0). Argentína 3-0-ra legyőzte Costa Ricát, és a nyögvenyelős kezdet után (döntetlen Kolumbia és Bolívia ellen) győzött, ezzel Kolumbia mögött csoportmásodikként kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. Lionel Messi gólt ugyan nem jegyzett, de remekül szolgálta ki társait, Agüero pedig már három találatnál jár a tornán.

Copa América
A-csoport
Argentína-Costa Rica 3-0 (1-0)
Argentína: Sergio Romero - Zabaleta, Burdisso, Gabriel Milito, Javier Zanetti - Gago, Mascherano - Di María (Biglia, 80.), Messi, Agüero (Lavezzi, 85.) - Higuaín (Pastore, 80.) Szövetségi kapitány: Sergio Batista.
Costa Rica: Leonel Moreira - Johnny Acosta, Duarte, Francisco Calvo (Brenes, 46.) - Salvatierra, Pedro Leal, Cubero, Mora, Elizondo (Valle, 57.) - Joel Campbell, Josué Martínez (Madrigal, 46.). Szövetségi kapitány: Ricardo La Volpe
Gólszerző: Agüero (45+1., 52.), Di María (63.)

 

Az A-csoport végeredménye
1. Kolumbia 3 2 1 3–0 +3 7
2. Argentína 3 1 2 4–1 +3 5
2. Costa Rica 3 1 2–4 -2 3
4. Bolívia 3 1 1–5 -4 1