Bajnokok Ligája-selejtező

A Sturm trénere megtalálta a Vidi gyenge pontjait

Sousa szerint esélyesebb a Sturm

  • MTI

Franco Foda, az osztrák Sturm Graz labdarúgócsapatának német vezetőedzője magabiztosan, míg kollégája, a Videotont irányító portugál Paulo Sousa visszafogottan várja a két csapat szerdai Bajnokok Ligája-selejtezős mérkőzését.

Franco Foda magabiztos

"A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a második körben a magyar bajnok révén, de kétszer is megnéztem a Videotont, s azt hiszem, megtaláltam a gyenge pontjait" - jelentette ki a meccs helyszínén, a klagenfurti Hypo-Arenában tartott sajtótájékoztatón a hazai gárda szakembere.

Hozzátette, mivel alapvetően a főtáblára jutás a csapat célja, így mindegy is, hogy a legnehezebb riválist kapták a nyoni sorsoláson, mert a magyar bajnokot ehhez le kell tudniuk győzni.

A székesfehérváriak reggel 8:30-kor busszal indultak Ausztriába, 7,5 órás utat követően érkeztek meg Villachba, ahol a szállásuk van. A nyáron kinevezett Paulo Sousa arról számolt be, hogy a múlt pénteki Szuperkupa-mérkőzésen kisebb sérüléseket szenvedett futballisták, így Sándor György és Elek felépültek, mindketten tudják vállalni szerdán a játékot.

"Nálunk még csak most zajlik a csapatépítés, a Sturm ebben előttünk jár, így jobbak az esélyei" - mondta Sousa, aki szerint a riválisnak nem jelent hátrányt, hogy az amerikaifutball-világbajnokság miatt nem hazai pályán, hanem a Wörthi-tó partján fekvő városban fogadja csapatát.

Az eredményt illetően kijelentette, úgy szeretne hazautazni, hogy a jövő heti, székesfehérvári visszavágón még legyen esélye együttesének a továbbjutás kiharcolására.

"Andre Alves kulcsjátékos, de az ő jó játéka nem ér semmit, ha a másik 10 nem futballozik rendesen" - válaszolt Sousa arra az újságírói kérdésre, hogy mennyire fontos a brazil légiós szerepe a Videotonban.

A fehérvári gárda sajtótájékoztatót követő egyórás edzése során félpályás kétkapus játék és a pontrúgások gyakorlása szerepelt a programban. Szerdán - a korábbi hírekkel ellentétben - délelőtt mégsem tart tréninget a portugál szakember.