BL-selejtező

Paulo Sousa koncentrációt és győzelmet vár a Sturm ellen

  • MTI

Paulo Sousa, a Videoton FC labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője kijelentette, jó együttesnek tartja a Sturm Grazot, de nem fél a Bajnokok Ligája-selejtezős ellenféltől.

Paulo Sousa a Videoton sajtótájékoztatóján 2011 júniusában

"Nyerni akarunk, de tisztában vagyunk az ellenfél erejével. Tapasztalt és egységes gárda a Sturm Graz, amelynek játékosai három-négy éve együtt futballoznak" - mondta a szakember hétfői sajtótájékoztatóján.

Sousa úgy vélte, a szerdai rivális mentálisan és akaraterő tekintetében rendkívül erős, mindezt az bizonyítja, hogy az utolsó fordulóban nyerte meg az osztrák bajnokságot.

"Nekünk is ilyen mentalitással kell pályára lépnünk. 180 percen keresztül teljes odaadást, kemény koncentrációt várok el a csapatomtól" - tette hozzá a nyáron kinevezett szakember.

Hozzátette, a Szuperkupát múlt pénteken története során először elhódító Videoton szerinte jó úton jár és az első tétmérkőzésen szerzett győzelem tovább erősítette az együttest. Elégedetten értékelte az újonnan érkezett futballistákat, mert játékban egységes gárdát látott a pályán a Kecskemét ellen 1-0-ra megnyert találkozón. Sousa megjegyezte, észrevette a hibákat is, melyeket remélhetőleg a BL-selejtező párharcára már kijavítanak.

"Azért szerződtem ide, hogy megnyerjek mindent, amit lehet, és hogy nemzetközi szinten is a BL csoportkörében mutassam meg magamat" - mondta az új játékosok nevében az Újpestről érkezett szerb védő, Nikola Mitrovic.

A székesfehérváriak 20 játékossal utaznak Ausztriába és kedden este, valamint szerda reggel is tréningeznek a mérkőzés helyszínén, Klagenfurtban, majd 20:30 órától csapnak össze a Szabics Imrét is foglalkoztató osztrák bajnokkal a BL-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. A visszavágót egy héttel később Székesfehérváron rendezik.