Átigazolás

Gervinhóról megegyeztek, hamarosan az Arsenalé lesz - hivatalos

Az Arsenal hivatalos honlapján közölte, hogy megegyezett a francia bajnok Lille-lel az elefántcsontparti csatár, Gervinho átigazolásáról. Természetesen a játékosnak még át kell mennie az orvosi vizsgálatokon is, de ez már valószínűleg csak formaság lesz.

Az Arsenal kapcsán inkább arról szólnak a hírek, hogy Fabregas és Nasri mennek-e vagy maradnak - hétfői állás szerint inkább maradnak -, de azért már dolgoztak a csapat megerősítésén, ami rá is fér az együttesre, hiszen hat éve nem nyertek semmilyen trófeát. A klub közleménye szerint a következő idénytől az elefántcsontparti Gervinho is segítheti az Ágyúsokat, hiszen a francia bajnok Lille-ben 15 bajnoki gólt szerző csatár Londonba igazol.

Gervinho gólöröme a Lille-ben 2011-ben

Gervais Yao Kouassi 24 éve született hazája egy kisvárosában, és állítólag nem indult túl ígéretesen az élete. Abidjanban, Elefántcsontpart fővárosában az utcán töltötte az idejét, de a focira azért mindig szakított belőle. Később ugyanarra az akadémiéra került, ahol Emmanuel Eboué, az Arsenal hátvédje is nevelkedett. Innen kikerülve sem volt még egyenes az útja a sikerhez, hiszen először az ottani másodosztályban játszott.

Innen igazolta le 2005-ben a belga Beveren, majd a francia Le Mans, végül a Lille következett. Itt nőtte ki magát igazán, hiszen két idény alatt 36 találatig jutott, és a már említett bajnoki címet is megszerezte. A hírek szerint most 10 millió font körüli összegért került Londonba, amit nagy örömmel fogadott.

"Keményen kell dolgoznom, és akkor biztosan megkapom a lehetőséget. Egy álmom vált valóra azzal, hogy az Arsenalhoz igazolhatok. Életem legszebb napja lesz, amikor először játszhatok a csapatban, és ezért bármit megtennék" - nyilatkozta a csatár.