MTK Budapest

Váratlanul kerültünk a Nyugati csoportba - Garami József

Az MTK szakmai igazgatója szerint kiegyensúlyozottabb a mezőny az NB II Nyugati csoportjában, de ez nem változtat céljaikon, melyeknek szeretnének megfelelni.

Garami József szerint a célok nem változtak

Egy hét agárdi edzőtábor után tért vissza az első osztálytól búcsúzó MTK a fővárosba, Garami József a csapat honlapján értékelte az ott elvégzett munkát.

- Kilenc edzésen vagyunk túl, hétfő déltől szombat estig dolgoztunk a Sándor Károly Akadémián - mondta a szakmai igazgató. - A felkészülés harmadik hetében vagyunk, ebben a szakaszban nagy hangsúly van az erőnléti feladatokon, melyek egyrészt futóedzéseket jelentettek, másrészt az akadémia kondigépeit is használták játékosaink. A fizikális jellegű munka mellett elkezdtünk egy-két játékelemet is begyakorolni. A következő héten némiképp könnyített edzések következnek, majd július 19-től már edzőmérkőzéseket játszunk.

Garami József kitért a kék-fehérek NB II-es beosztására is.

- Némiképp váratlanul osztottak be minket a Nyugati csoportba. A Keleti csoportot jobban ismerjük a második csapat mérkőzései révén, és úgy tűnik, a Nyugati csoportból több csapat tűzte ki célul a feljutást, mint a keletiből. Kiegyensúlyozottabb a mezőny, a középcsapatok hazai pályán veszélyesebbek, de ez nem változtat céljainkon, melyeknek szeretnénk megfelelni - jegyezte meg az idős szakember.