Gyémánt Liga

Asafa Powell nyerte a 100 métert Birminghamben - videó

  • MTI

A jamaicai Asafa Powell nyerte a férfi 100 méteres síkfutást az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat vasárnapi, birminghami versenyén.

 Minden idők harmadik leggyorsabb 100 méteres sprintere, aki rajthoz áll majd július 30-án a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, már az előfutamban, esős időben 10 mp alá került (9.95), mégpedig úgy, hogy 70 méter után alig futott, aztán a fináléban - melyben harmadjára engedték el a mezőnyt - pályafutása során 78. alkalommal került a bűvös határ alá (9.91). Jól futott a szintén jamaicai Nesta Carter is (9.93), aki mindössze két századdal szorult a végén megint kissé kiengedő Powell mögé.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint női magasugrásban a horvát Blanka Vlasic 1,99 méterrel győzött, azzal verte meg az orosz Anna Csicserovát, hogy másodikra ugrotta a magasságot, míg ellenfele harmadikra.

A széria kilencedik viadalán a világ idei legjobbját érte el férfi gerelyhajításban a norvég Andreas Thorkildsen (88,30 m), illetve női 100 m gáton az ausztrál Sally Pearson (12.48 mp).