Tragédia

Újabb halálos áldozata van a Twente stadionjának

Belehalt a sérüléseibe az egyik munkás, akire csütörtökön ráomlott a holland Twente bővítés alatt álló stadionjának teteje - közölte a csapatnak otthont adó Enschede város önkormányzata. A csapat a tragédia miatt megszakítja új-zélandi edzőtáborát, és lefújják a nyárra tervezett eseményeket is.

A csütörtökön bekövetkezett balesetben a stadion tetejének hosszú szakasza omlott rá a lelátóra, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Az egymástól eltérő hírek szerint további 13-16 fő megsérült, közülük ketten súlyosan. Enschede önkormányzata szombaton közölte, hogy egyikük sajnos a kórházban halt bele sérüléseibe. Az újabb áldozat 24 éves volt.

A Twente stadionjának látképe, amelynek lelátója beomlott, két ember halálát és több sérülését okozva 2011 júliusában

"Szörnyű, hogy egy újabb haláleset miatt kell gyászolnunk. Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni az áldozat családjának és a hozzá közel állóknak" - mondta Peter den Oudsten, a város polgármestere.

A Twente FC első csapata Új-Zélandon edzőtáborozik, és a szigetország válogatottjával is megmérkőzött volna, de a Hollandiába már visszatérő elnök, Joop Munsterman szerint lemondják a találkozót és a labdarúgók is hazatérnek.

"Minden érintettnek kitartást kívánunk, és külön szeretnénk részvétünket kifejezni az elhunytak hozzátartozóinak" - írta közleményében a klubvezető. "Lehetetlen számunkra, hogy folytassuk az edzőtábort, és Új-Zéland ellen sem fogunk játszani. Nem akarunk ennyire távol maradni, miközben ilyen szörnyű tragédia történt a stadionunkban. A július 17-ére tervezett nyílt napunkat természetesen nem tartjuk meg, és a stadionban rendezendő további eseményeket is lefújjuk további tájékoztatásig."

A holland rendőrség nyomozást indított, hogy kiderüljön, mi okozta a szörnyű balesetet.