Karrier

Kurányi szívesen szerepelne újra a Schalkéban

A Királykékek mezében korábban 71 bajnoki gólt szerző csatár Marcelo Bordon búcsúmérkőzésére tért vissza Gelsenkirchenbe, ahol elmondta, nem zárja ki, hogy egy-két éven belül visszatérjen a Schalkéhoz.

A magyar-brazil-panamai származású korábbi német válogatott Kevin Kurányi Stuttgartban kezdte a profi karrierjét, majd 2005-től öt éven át volt a Schalke játékosa, mielőtt az orosz Dinamo Moszkvához igazolt volna. Ezen a hétvégén azonban újra Gelsenkirchenben lép pályára. Egyelőre csak egykori csapattársa, Marcelo Bordon búcsúmérkőzésén, de a Bildnek adott interjújában nem zárta ki, hogy egyszer újra a Királykékeknél játsszon.

Kevin Kurányi köszönti a közönséget a Schalke egyik mérkőzésén 2010-ben

"Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a korábbi állomáshelyemre, biztos, hogy nagyszerű lesz a hangulat a stadionban. Fantasztikus időszakot töltöttem korábban a Schalkéban, és miért zárnám ki, hogy egyszer visszatérek? A fociban minden lehetséges. Most azonban csak a Dinamóra koncentrálok" - mondta a csatár.

Megkérdezték arról is, hogy az előző szezonban a kieséstől is csak nehézkesen megmenekülő korábbi klubjától mit vár a 2011-12-es idényben.

"Ez egy nagyszerű csapat nagy tervekkel. Számomra ők a bajnokság titkos favoritjai, de ehhez persze a legmagasabb szinten kell játszaniuk" - válaszolta.

Végül szóba került az is, hogy vajon pályára lép-e még a német válogatottban, miután 2008-ban emlékezetes módon elhagyta a Nationalelf Oroszország elleni mérkőzésének színhelyét, amiért nem került be a találkozóra nevezett keretbe. Ekkor Joachim Löw szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, ő soha többé nem fogja beválogatni Kurányit, aki azóta sem rendezte kielégítően a nézeteltérést.

"Fogalmam sincs, hogy mi lesz a válogatottal. A kapitánnyal már több mint egy éve nem beszéltem, így természetesen fel sem merült, hogy esetleg bekerülhetnék. De azért én a magam részéről nem zárnám ki a lehetőséget" - zárta gondolatait a csatár.