Női labdarúgó-vb

Két nagy gól után tizenegyesekkel lett elődöntős Franciaország

Szinte végig Franciaország fölényét hozta a női labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntője, de a gallok nagyon rosszul használták ki helyzeteiket, így Anglia szerezte meg a vezetést. Bussaglia a hajrában egyenlített, majd - mivel a hosszabbítás sem hozott döntést - a tizenegyespárbaj döntött.

A francia női labdarúgó-válogatott tagjai ünnepelnek, miután tizenegyesekkel legyőzték Angliát a világbajnokság negyeddöntőjében 2011 júliusában

Végig többet birtokolták a labdát, és 21-5 arányban a helyzetek kialakítását tekintve is jobbak voltak a franciák, azonban a női fociban is a gólok száma dönt, azt pedig nem tudtak szerezni.

Sőt, a második játékrészben Anglia szerzett vezetést, miután Jill Scott kihasználta a francia védők bizonytalanságát, és 18 méterről a kapuba emelt. (1-0)

Az angolok ezután sokáig jól tartották magukat, azonban még jobban magukra húzták ellenfelüket, és végül nem bírták az óriási nyomást. Elise Bussaglia egy még az előzőnél is szebb találattal egyenlített a 88. percben. (1-1)

A hosszabbítást nagyon nehezen húzta ki az angol válogatott kapott gól nélkül, hiszen több sérültjük is volt, akiket azonban nem tudtak lecserélni, mivel a szövetségi kapitány minden változtatási lehetőségét kihasználta a rendes játékidőben. Végül azonban megúszták a kétszer tizenöt percet, de ez nem jelentett nekik sokat a büntetőpárbaj után.

Bardsley szép védéssel ugyan rögtön kifogta Abily kísérletét, de a negyedik angol tizenegyest Rafferty mellé gurította, az ötödiket pedig White a felső lécre lőtte, és mivel a franciák többször nem hibáztak, így ők kerültek az elődöntőbe.

Női labdarúgó-világbajnokság

Anglia-Franciaország 1-1 (0-0, 1-1, 1-1), büntetőkkel: 4-5
gólszerző: Scott (59.), illetve Bussaglia (88.)
a tizenegyespárbajban: Smith, Carney, Stoney, illetve Bussaglia, Thiney, Bompastor, Le Sommer