Női labdarúgó-vb

Japán búcsúztatta a címvédő és házigazda Németországot

Nagy rohamokkal kezdett és többnyire birtokolta a labdát Németország a Japán elleni női világbajnoki negyeddöntőben, azonban a veszélyesen kontrázó ázsiaiak jól tartották magukat a rendes játékidőben, a hosszabbításban pedig ők találtak be a kapuba, ezzel a vébé nagy meglepetését okozva.

A német válogatott az elvárásoknak megfelelően azonnal nekirontott ellenfelének, az első negyedórát szinte végig a japán kapu előtt töltötték a csapatok, és olykor csak a szerencse mentette meg az ázsiaiakat a kapott góltól.

A vezető találat azonban csak nem akart megszületni, és szép lassan Japán is "elkezdte" a mérkőzést. A kontráik veszélyesek voltak, és többet kellett ugyan védekezniük, mint a németeknek, de ritka volt a nagy hazai helyzet.

Maurjama lő gólt a Németország-Japán negyeddöntőben a női labdarúgó-világbajnokságon 2011 júliusában

Ugyanilyen maradt a játék képe a második félidőben is, így Japán mindenképp megérdemelten harcolta ki a hosszabbítást. Ott aztán jött a nagy meglepetés: a 108. percben Szava remek labdájával Marujama lépett ki, és jobbra kisodródva, éles szögből lőtt a hosszú alsóba a rövidre vetődő Angerer mellett. (0-1)

A hátralévő percekben újra a mérkőzés kezdetéhez hasonló nyomás alá helyezte a japán kaput a német csapat, de ha a védők nem tudtak menteni, akkor még mindig ott volt a remekül védő Kaihori, aki megőrizte kapuját a góltól, és ezzel továbbjutatta együttesét a világbajnokság elődöntőjébe.

Női labdarúgó-világbajnokság

Németország-Japán 0-1 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után
gólszerző: Marujama (108.)