Átigazolás

Filkor a Livornónál tölti a következő szezont - hivatalos

A Serie B-ben szereplő AS Livorno hivatalos honlapján jelentette be, hogy vásárlási opcióval egy évre kölcsönvette Filkor Attilát az AC Milantól.

Filkor kapcsán pénteken egyezett meg a Milan és a Livorno, így a játékos egy évre kölcsönbe a másodosztályú együtteshez kerül, és a klubnak lehetősége van arra is, hogy megvásárolja őt.

Filkor Attila a Triestinában

A középpályás 2006-ban lett az Internazionale játékosa, majd 2010 nyarán a városi rivális Milanhoz került. Serie A-s bajnokin azonban mindössze egyszer lépett pályára - még a kék-feketéknél -, többnyire kölcsönben szerepelt másodosztályú csapatoknál. A Grosseto, a Sassuolo és a Gallipoli együttesénél is járt, de stabil csapattaggá csak a legutóbbi idényben, a Triestinánál tudta kinőni magát.

A Serie B alsóházához tartozó, és a ligától végül búcsúzó csapatban 26-szor lépett pályára, változatos posztokon. Hol középpályásként, hol szélsőként, hol szélső védőként számoltak vele, ennek ellenére a Livornónál úgy számolnak vele mint a csapat irányítására képes játékos.

Új együttesében egyébként merészebb álmokat is dédelgethet, mint a legutóbbiban, hiszen a Livorno csak két ponttal maradt le a feljutásért folytatott rájátszásról. Ha itt is sikerülne stabil csapattaggá válnia, akkor esetleg egy kisebb Serie A-s együttesben is szerepet kaphatna a jövőben. Legyen az az esetleg feljutó Livorno, vagy valamelyik másik csapat.