Női kézilabda

A Győr célja a BL-döntő, a kézilabda akadémia és az új csarnok

Kelecsényi Ernő bő két hete vette át az elnöki posztot a Győri Audi ETO KC-nál, és ennek apropóján faggatta őt a klub hivatalos honlapja az eddigi történésekről, valamint a közeli és a távolabbi jövőről.

Az újdonsült klubvezető azt tartja a legfontosabbnak az eddigi események közül, hogy elkezdték a munkát, és azon dolgoznak, hogy a csapat felkészülésének, illetve a következő szezonnak a kezdetére minden szükséges feltétel adott legyen a játékosok és a szakmai stáb számára. Ami utóbbit illeti, mi is beszámoltunk arról, hogy az eddig kapusedzőt, Bakos Istvánt Danyi Gábor váltja, aki azonban nem csak a hálóőrökkel fog foglalkozni, hanem több feladatot is ellát majd.

"Bakos István hazánk talán legjobb kapusedzője, de úgy vélem igazi másodedző szükséges a csapat mellé. Természetesen a kapusok nagyon fontos részei a játéknak, de most sokkal többről van szó. Új csapatot építünk, és a vezetőedzőnek szüksége van támogatásra akár az edzésmunka, akár a meccsekre való felkészülés során. Ezen kívül Danyi Gábort jól ismerjük, szimpatikus ember, a pécsi kézilabdaiskola képviselője, és az ő habitusa, egyénisége, humorérzéke és feszültségoldó képessége jól ki fogja egészíteni Konkoly Csabát" - mondta a stábban bekövetkezett változásról Kelecsényi Ernő a gyorietokc.hu-nak.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC női kézilabda-klub elnöke 2007-ben Szlovákiában

Az elnök azonban arról is beszélt, hogy még nem teljesen biztos abban, hogy nem lesz külön kapusedző, de egyelőre úgy látja, Danyi Gábor meg fogja tudni oldani a feladatot, és az utánpótlásban dolgozóktól is kaphat ehhez segítséget. A győri hálóőrökről egyébként elmondta, hogy Víg Vivien Dunaújvárosban, Oguntoye Viktória pedig Érden marad kölcsönben, és kölcsönadják Pásztor Bettinát is, méghozzá Debrecenbe. A további változások, átalakítások kapcsán a vezető az mondta, munka közben ismeri majd meg a kollégáit, és ha úgy látja, hogy a klub valamelyik részlege nem tud megfelelő hátteret adni a csapat működéséhez, akkor lépni fog.

Az elnök természetesen a jövőbeni célokról, elvárásokról is beszélt, van belőlük bőven: "Ha a csapatot nézzük, akkor kijelenthetem, hogy hazai fronton továbbra is mind a magyar bajnokság, mind a Magyar Kupa megnyerése kötelezőnek számít. Nemzetközi szinten a Bajnokok Ligája döntő a hivatalosan kitűzött cél. Már a most következő szezon is fontos, de én középtávon gondolkodom. Azt, hogy Európa elsőszámú női klubja lehessünk, reálisan 5 éves távlatban el lehet érni. Ehhez nagy szükség van a csapat eredményességére. Emellett az eddig is meglévő pénzügyi stabilitásunkat szeretném szélesebb alapokra helyezni. Ez új, közepes nagyságú szponzorok bevonását jelentené. Szükség lesz az utánpótlásunk sikerességére, amely folyamatosan biztosítja a minél felkészültebb játékosok felfelé áramlását. Úgy gondolom, hogy a kézilabda akadémiát létre kell hozni, de ez önmagában még nem elég. Szükségünk lesz a második csapatunkra is, hogy az NB I-ben szerepelhessenek. Remélem, amint tudunk nekik megfelelő versenyzési lehetőséget biztosítani, azaz feljutnak az NB I -be, akkor egy hidat képezhetünk nekik a jövőbe, és ekkor többszörösére tudjuk növelni azon játékosok számát, akik feljöhetnének az első csapathoz. Természetesen szükségünk lesz egy megfelelő csarnokra, de 5 éven belül ez is megvalósulhat. Nagyon fontos szerepe van szurkolóinknak is, akik mind számukban, mind minőségükben már most is nemzetközi elismertségre tettek szert. Szeretném, ha az a folyamat folytatódna, hogy a BL-ben mindig elöl végzünk, és szeretném, ha csökkenne a jövőben az idegenlégiósok száma, és akár egy színmagyar csapattal is reális esélyünk lehetne egy Bajnokok Ligája-győzelemre a jövőben.

A szakember elmondása szerint az akadémia szeptember elején már meg is kezdi a működését a Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola és Sportiskolában. Ugyan a tanévkezdésre nem készülnek el mindennel, de így is szükségét látja az indulásnak.

Kelecsényi Ernő végül kiemelte, hogy a felkészülését július 14-én kezdő felnőttcsapat már az edzőmérkőzéseken is komoly ellenfelekkel mérkőzik meg, hiszen rangos nemzetközi tornákon vesz részt, és ezek mellett az orosz Zvezdával, a román Valceával és a csapatot a BL legutóbbi elődöntőjében legyőző Itxakóval is összecsapnak.