VB 2022

2x45 perc helyett 3x30 percet játszanak Katarban?

  • VNA

Egyelőre szentségtörésnek tűnne, de az extrém meleg miatt elképzelhető, hogy a 2022-es katari vb-n a labdarúgó mérkőzések időtartama is módosul.

A 2022-es labdarúgó világbajnokság kapcsán az extrém melegtől sokan féltik a játékot, a labdarúgókat és a közönséget is. Egyes hírek szerint elképzelhető, hogy még a játékidő megváltoztatásra is sor kerülhet. A katari stadionok hűtésével megbízott Arup Associates csoport vezetője, Michael Beavon legalábbis erre utaló kijelentést tett, aki elmondta, hogy a katari pályázatban vállalt 27 fokos hőmérséklet biztosítása meglehetősen nehéz lesz a létesítményekben. A 29 fok feletti hőmérséklet pedig radikálisan megnöveli a sérülések kockázatát, így állítása szerint a FIFA-nál is fontolgatják, hogy a 2x45 perces játékidő helyett 3x30 perces mérkőzéseket rendezzenek.

Egy játékvezető állítja be az óráját az általa vezetett mérkőzés előtt

A Reuters hírügynökség megkeresésére a FIFA egyelőre cáfolja az információt. „Ezt a lehetőséget nem vizsgáltuk meg” – nyilatkozta a szervezet egyik képviselője, aki hozzátette, hogy ilyen drasztikus szabályváltozásról csak a nemzetközi labdarúgás legfelsőbb vezető testülete dönthet. A katari szervezőbizottság csak egy rövid közleményben reagált a megkeresésre, amely arról szól, hogy tizenegy év múlva mind a 64 világbajnoki mérkőzés a szabályokban előírt 2x45 perces időtartamban, megfelelő hőmérsékletre lehűtött stadionokban kerül majd lebonyolításra.