NB I

Szalai Ádám októberben visszatérhet - Szalai Vilmos

Szalai Vilmos, az Újpest ifjú tehetsége a hatharom.hu-nak nyilatkozva elmondta, szeretne stabil játékossá válni a lila-fehérek első csapatánál, de saját karrierje mellett beszélt Szalai Ádám visszatéréséről is.

Szalai Vilmos, az Újpest II játékosa a Budapest Honvéd II elleni mérkőzésen.

Profil

Szalai Vilmos, a 20 éves középső védő - a válogatott csatára, Szalai Ádám öccse - tízéves korában kezdett el futballozni a Honvédnál, 13 évesen a Ferencvárosba igazolt, ahonnan két év múlva, 15 évesen vezetett Újpestre az útja. Az 19 éves játékos már ötödik éve játszik Újpesten, végigjárta a szamárlétrát, játszott Horváth Péter, Komódi László, Mundi Viktor, majd Víg Péter és Szlezák Zoltán keze alatt is.

Születési dátum: 1991.08.11.
Poszt:  középhátvéd
Láb:  jobb
Magasság: 190 cm
Súly: 71 kg
NB I-es mérkőzés/gól: 1/0
NB II-es mérkőzés/gól:  28/1
A közel két méteres játékos idei szezonja ugyan deréksérüléssel ért véget, de a felkészülésre már készen áll a fiatal védő. Az Újpest játékosának májusban korábbi klubja, a Budapest Honvéd ellen sikerült az élvonalban bemutatkoznia egy emlékezetes, 4-1 arányú lila-fehér győzelem alkalmával.  „Az őszi idényben elszakadt a bokaszalagom, de a tavaszi félév szerintem már jól sikerült. Úgy érzem, a nagycsapatbeli bemutatkozásomon sikerült helytállnom.

Vilmos beszélt saját elvárásairól is: „A következő szezon alatt szeretnék minél többet játszani a felnőtt keretben, és stabil játékossá válni ott.

Szalai Vilmos néhány hete bátyja, a válogatott Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapatánál, a Bundesliga 5. helyezett Mainznál járt próbajátékon.

Két napot edzettem, és egy meccsen játszottam Németországban, ahol nagyon fontos tapasztalatokat szereztem. Úgy érzem, meg voltak velem elégedve.

Ami biztos, ha a bátyján múlik, Németországban máris meg van alapozva az újpesti védő jövője. Szalai Ádám a tél folyamán szenvedett súlyos sérülést, öccse a hatharom.com kérdésére válaszolva beszélt a válogatott labdarúgó állapotáról, illetve az Ádám nyújtotta plusz népszerűségéről is. „Szalai Ádám a bátyám, emiatt természetesen nyomás van rajtam, de nagyon sokat segít nekem! Azt nem mondom, hogy népszerű vagyok, de Szalai Ádám öccseként többen megkeresnek. Szerencsére jól halad Ádám felépülése, nagyon sokat erősödött, és szerintem október környékén visszatérhet, ha minden továbbra is ilyen jól halad!