Pályakerékpár

Pechstein még messze van a legjobbaktól

  • VNA

Elégedett volt első versenyével Claudia Pechstein, az ötszörös olimpiai bajnok ugyanakkor pályakerékpárral még messze van a legjobbaktól.

A közelmúltban jelentette be a németek ötszörös olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója, Claudia Pechstein, hogy Londonban nyári olimpián is indulna, méghozzá pályakerékpározásban. A 39 esztendős versenyző a Berlinben zajló német pályakerékpáros bajnokságon elindult a 3000 méteres versenyben, de a legjobbaktól jócskán elmaradva (3:56,641) a tízedik helyen ért célba. Pechstein ugyanakkor nem volt elégedetlen magával: „Büszke és boldog vagyok, hogy ennyire jól ment a verseny. Tudtam azt, hogy nem egyik-napról a másikra leszek a legjobb. Folyamatosan fejlesztem magam, hogy kerékpárosként is helytálljak.” – nyilatkozta a verseny után, amelyet 100 néző mellett – Pechstein első fellépése okán - 30 (!) médiamunkás jelenlétében rendeztek.

A 3000 méteres versenyt egyébként a cottbusi Stephanie Pohl nyert meg (3:40,13) „A világszint az 3:40-től kezdődik, az olimpiai kiküldetéshez pedig 3:42-t kell tudnia valakinek. Pechsteinnek tizenöt másodpercet kellene javulnia, ami szerintem szinte egyenlő a lehetetlennel.” – mondta Thomas Liese, a német pályakerékpáros válogatott szövetségi edzője.