Copa América

Messiéket kifütyülték Santa Fében, nem bírtak Kolumbiával - videó

  • MTI

A házigazda Argentína gólnélküli döntetlent játszott Kolumbiával a labdarúgó Copa America szerdai játéknapján.

A Lionel Messi vezette hazaiak teljesítményéről mindent elmond, hogy az argentin nézők kifütyülték a játékosokat, akik elsősorban kapusuknak, Sergio Romerónak köszönhették, hogy egyáltalán döntetlent sikerült kiharcolniuk. A hálóőr számtalan kolumbiai próbálkozást hatástalanított, többször nagy bravúrral mentett.

Lionel Messi, Sergio Agüero és Gonzalo Higuaín hallgatják az argentin szurkolók füttykoncertjét Argentína Kolumbia elleni gólnélküli döntetlenje után a Copa Américán 2011 júliusában

"Nem jó a füttykoncertet hallani, de megértjük a szurkolóinkat, ők azért jönnek ki a meccseinkre, hogy győzni lássanak minket" - nyilatkozta a mérkőzés után Sergio Batista szövetségi kapitány. "Nehéz helyzetben vagyunk, de meg kell őriznünk a nyugalmunkat, mert a következő találkozónkon mindent elbukhatunk."

Az A csoport első fordulójában Costa Ricát legyőző kolumbiaiak masszívan védekeztek, s kontratámadásokra építettek, melyekkel több alkalommal kijátszották a hazai védelmet, ám a legnagyobb helyzeteket is kihagyták.

Két forduló után Kolumbia 4 ponttal vezet a csoportban, s amennyiben csütörtökön - közép-európai idő szerint péntek hajnalban - Bolívia legyőzi Costa Ricát, a utolsó kör előtt szintén két ponttal fogja megelőzni Messiéket.

Copa América

A csoport, 2. forduló:
Argentína-Kolumbia 0-0

Copa América
A csoport
  LM GY D V GK P
Kolumbia 2 1 1 0 1-0 4
Argentína 2 0 2 0 1-1 2
Bolívia 1 0 1 0 1-1 1
Costa Rica 1 0 0 1 0-1 0