NBA

Menekülnek a sztárok a lockout elől?

  • VNA

Deron Williams bebiztosította magát a szezon elmaradása ellen, ha a lockout kitart, ő a Besiktasnál pattogtat majd az ősszel.

Deron Williams, a New Jersey Nets játékosa Jose Calderon, a Toronto Raptors játékosa ellen
A július elsején lejárt kollektív szerződést még nem hosszabbították meg az NBA-ben, így pillanatnyilag az ún. lockout van érvényben, vagyis az észak-amerikai profi bajnokság játékosai nem látogathatják az edzéseket. A 2011/12-es szezon kezdése egyelőre még kérdéses és úgy tűnik, lesznek néhányan, akik nem akarnak a bizonytalan helyzetre várni. Pau Gasol múlt heti bejelentése után ugyanis a török NTVSpor televízió arról tudósított, hogy a kétszeres All-Star játékos, Deron Williams a Besiktashoz igazol. A 2008-as olimpián győztes játékos havonta 200.000 dollárt kereshet majd a török ligában.

A Besiktas együttese már tavaly is egy NBA-s sztár igazolással hívta fel magára a figyelmet, de Allen Iverson rövid - és sérülésekkel sújtott - török kalandja nem volt túl sikeres. A hírek most Williams esetében arról szólnak, hogy a News Jersey Nets profija különösebb akadály nélkül visszatérhet az NBA-be, amennyiben a lockout mégsem tesz keresztbe a bajnokság elkezdésének. A 27 esztendős Williams számára nem sikerült jól az elmúlt szezon, hiszen hiába igazolt frissen a Netshez a Utah Jazztől, csuklósérülése miatt csak 12 mérkőzésen (15 pont, 12,8 gólpassz átlag) tudott pályára lépni a ligában.