Férfi kézilabda

Katzirz nem lesz zágrábi, de itthon sem akar maradni - sajtóhír

Katzirz Dávid az előtt bontott szerződést a horvát CO Zagrebbel, hogy akár egyetlen percet játszott volna az együttesben. A Szegedről távozó átlövő most csapatot keres, sajtóhírek szerint elsősorban külföldi bajnokságokban.

Katzirz Dávidot néhány nappal ezelőtt "visszadobta" a Zagreb, mondván, sérülése után nem felelt meg az orvosi vizsgálaton. Lehetséges, hogy ez egyfajta taktikázás volt a kissé későn gondolkodó horvát klubvezetők részéről, mivel a napokban "rájöttek", hogy a válogatott átlövő szerződtetése mégsem fér bele a csapat költségvetésébe.

Katzirz Dávid dühöng a földön ülve a magyar férfi kézilabda-válogatott egyik mérkőzésén 2007-ben

A játékos és a klub így az előtt bontott szerződést, hogy akár egy edzésen vagy egy mérkőzésen pályára lépett volna a kézilabdázó. Katzirz - illetve menedzsere, Szörnyi Attila - így csapatot keres, és a Nemzeti Sport csütörtöki információi szerint elsősorban külföldi lehetőségek érdeklik annak ellenére, hogy a játékos korábban arra utalt, hogy Magyarországon is szívesen folytatná a pályafutását.

"Megértettem, hogy a Zagreb költsévetésébe nem férek bele, ezért közös megegyezéssel bontottunk szerződést. Az egészségem rendben van, akár holnap bekapcsolódhatnék leendő csapatom alapozásába. Érdekelnek a külföldi ajánlatok, de nem lennék elkeseredve akkor sem, ha jó magyar ajánlatot kapnék" - mondta Katzirz a sportnapilapnak.