Davis Kupa

Fucsovicsék a Roland Garros-győztessel felálló fehéroroszokkal csapnak össze

Kellner Ádám és Uladzimir Ignatyik játssza majd az első mérkőzést a hétvégén Gödöllőn sorra kerülő magyar-fehérorosz Davis Kupa-összecsapáson az euro-afrikai zóna II. csoportjának 2. fordulójában.

Maksz Mirnij párosban a világ legjobb játékosai közé tartozik

Az Euro/Afrikai Zóna II-es csoportjának rájátszásáért folyó találkozón a magyar színeket Balázs Attila (224.), Kellner Ádám (249.), Bardóczky Kornél (714.) és Fucsovics Márton (682.) képviseli, ami a borítást és a taktikát figyelmbe véve tulajdonképpen a legerősebb összeállításunknak mondható. A fehéroroszok is legerősebb csapatukkal érkeznek Magyarországra.

Az első számú játékosuk a 153. helyen álló Uladzimir Ignatyk, a második a 364. helyen álló Szjarhej Betau, valamint a 439. helyezett Aliakszandr Bury is a csapat tagja. A fehéroroszok sztárjai azonban nem ők, hanem a páros világranglista 3. helyén álló Maksz Mirnyij (a képen jobbra) lesz, aki 39 versenyt nyert meg párosban, köztük két US Opent és két Roland Garrost is.

Hornok Miklós szövetségi kapitány együtteséből Balázs Attila lép pályára a második pénteki találkozón, az ő ellenfele Szjarhej Betau lesz. Ezt követi majd szombaton a páros meccs, amelyen a Bardóczky Kornél, Fucsovics Márton kettős az Ignatyik, Maksz Mirnyij duóval mérkőzik meg. A vasárnapi két egyes során Balázs Ignatyikkal, majd Kellner Betauval találkozik.