Európa Liga

Abdi és Oláh góljaival idegenben is nyert a Fradi

A Ferencváros hazai pályán aratott 3-0-s győzelmét követően idegenben is két góllal legyőzte az Ulissest, így 5-0-ás összesítéssel lépett tovább a második fordulóba.

Ottenék idegenebn is nyerni tudtak
Langyos iramban kezdődött a találkozó, az első helyzet a Ferencváros előtt adódott: Felipe Félix fejelt kapu fölé. Az örmények részéről Fabrice Zokou szerezhetett volna gólt, de az asszisztens lesen állította meg a csatárt. A nagy hőség miatt a félidő felénél ivószünetet tartottak. A pihenő után Dzsika lövésével a hazaiak veszélyeztettek, majd a 32. percben Félix ment el a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, ahol Hahnazarjan felrúgta, a jogos tizenegyest pedig Abdi váltotta gólra (0-1). Így összességében már négy gól volt a Ferencváros előnye.

A második félidőben a pálya nagy részét már árnyék borította, de ennek ellenére az iram nem változott. Az első komoly lehetőségre az 58. percig kellett várni, amikor is a brazil Félix honfitársa, Andrezinho kiugratását a kapu mellé gurította. Ugyan Prukner László cserékkel is próbálta felrázni csapatát, de az új emberek nem lendítettek számottevően a zöld-fehérek játékán. A második 45 percben egy komolyabb helyzetig a hazaiak is eljutottak, de Artak Grigorjan centikkel a kapu mellé tüzelt. A hosszabbítás perceiben a csereként pályára lépő Oláh Lóránt szinte a "semmiből" szerzett újabb gólt: Félix jobb oldali beadását két örmény védő közül kibújva pofozta a hálóba (0-2).

Összeségében elmondható, hogy a gyenge színvonalú találkozót hozott a visszavágó, melyen a Ferencváros megérdemelten aratott győzelmet. A kettős sikerrel továbblépő zöld-fehérek a következő körben feltehetően a norvég Aalesunddal csapnak majd össze.

Európa Liga-selejtező
1. forduló, visszavágó
ULISSES (örmény)–FERENCVÁROS 0–2
Gólszerző: (Abdi 35. – 11-esből) Oláh (97.)
Ulisses: Malkov – Ugrekelidze (Manaszjan 88.), Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Szahakjan (Nranjan 88.), A. Grigorjan, Adamjan (D. Grigorjan 59.), Bareghamjan – Dzsikia, Zokou
A kispadon: Afrikjan (kapus), Manaszjan, D. Grigorjan, Szimonjan, Akobia, Nranjan, Pato
FTC: Ranilovic – Balog, Grúz, Otten, Junior – Maróti (Rósa 46.), Morales (Csizmadia 60.) – Jovanovics, Andrezinho, Abdi (Oláh 63.) – Felipe Félix
Tj: A Ferencváros 5-0-ás összesítéssel