Copa América

A döntetlen nem rossz eredmény - Alexandre Pato

A brazil Alexandre Pato szerint csapata nyitómérkőzésén elért gólnélküli döntetlenje Venezuela ellen nem számít rossz eredménynek - a támadó optimista a folyatást illetően.

Pato optimista csapata szereplését illetően
Az AC Milan és a brazil válogatott 21 éves csatára úgy gondolja, az első mérkőzésen elért eredmény nem egy katasztrófa, sőt, véleménye szerint a venezuelai csapat megérdemelte az egy pontot.Egyúttal Pato elutasította azokat a kritikákat, melyek szerint a címvédő "selecao" nem lesz képes megvédeni címét.

"Számos veszélyes helyzetet kidolgoztunk, ám képtelenek voltunk értékesíteni azokat, de a döntetlen így sem rossz eredmény"- mondta a fiatal támadó.

A torna három nagy esélyes csapata közül az argentinok, a brazilok valamint az uruguayiak is - némi meglepetésre - csupán döntetent értek el első csoportmérkőzésükön. A Milannal idén olasz bajnoki címet nyert gólvágó szerint ez is a torna erősségét jelzi.

"Az egyértelműen látszik, hogy ezen a tornán nincsnenek könnyű mérkőzések, sem könnyű ellenfelek. Ezt a saját bőrünkön is tapasztaltuk Venezuela ellen. Remélhetőleg a következő találkozón már jobb formában leszünk, és sikerült olyan eredményt elérnünk, amellyel közelebb kerülhetünk a céljainkhoz".

A brazilok számára  valóban semmi sincs veszve, hiszen a csoport a másik találkozóján Ecuador és Paraguay szintén döntetlent ért el egymás ellen, tehát Mano Menezes együttese egyelőre nem "fázott rá" a Venezuela elleni pontvesztésre.

Brazília a következő mérkőzését július 9-én Paraguay ellen vívja, magyar idő szerint este 21 órakor.