Sportgazdaság

Tiger Woods újra reklámban szerepelt - videó

  • VNA

Közel másfél év után szerepelt ismét reklámfilmben Tiger Woods, aki magánéleti botránya után már nem annyira keresett a hirdetők között.

Bár a játékot tekintve még messze van egykori önmagától Tiger Woods, sportgazdasági szempontból lehet, hogy hamarosan ismét jelentős „árucikk” lesz. A 2009-es magánéletbeli botránya és válása kapcsán ugyanis több szponzora is megvált tőle és kikerült a reklámpiac körforgásából is. Ez a tendencia fordulhat meg azzal, hogy pénteken a japán televízióban egy 15 másodperces reklámfilmben – közel másfél év után - ismét szerepet kapott a 35 esztendős golfozó.

A Kowa nevű japán cég vezetői tavaly év végén keresték meg Woodsot a reklám ügyében, de a megállapodás pénzügyi részleteiről nem kívántak nyilatkozni. „Nem gondoljuk, hogy lenne bármilyen kockázat.” – válaszolták magabiztosan a cég vezetői arra a kérdésre, hogy nem féltek-e a botrányok által igencsak megtépázott Woods-imidzstől. A jelenleg a világranglista 17. helyén található amerikai golfozó júniusban kénytelen volt kihagyni a US Opent és makacs térdsérülés miatt  elképzelhető, hogy az évad harmadik major tornáján, a British Openen sem tud részt venni.