Tenisz

Nadal lába megrepedt, hat hétig pihenhet

Az angol London Times értesülései szerint Rafael Nadal bal lábfejében hajszálrepedés keletkezett a Juan Martin Del Potro elleni mérkőzésen a wimbledoni tenisztornán, és emiatt a spanyol a nyár nagy részét kihagyhatja.

Rafael Nadal sérülten ül a Juan Martin Del Potro elleni nyolcaddöntő mérkőzésen a wimbledoni tenisztornán 2011 júniusában

A világelsőséget és a wimbledoni döntőt Novak Djokoviccsal szemben frissen elvesztett spanyol teniszező mintegy másfél hónapos pihenőre kényszerülhet, mivel a Del Potro elleni nyolcaddöntőben megrepedt egy csont a bal lábfejében. Már azon a találkozón is ápolni kellett, majd a következő három találkozóját fájdalomcsillapítókkal játszotta végig, de a sérülés súlyosságát eddig titokban tartotta.

Ha valóban hat hétre kidőlt a sorból, akkor nem csak a Davis Kupa következő fordulóját kell kihagynia, hanem az augusztusban esedékes két Masters 1000-es versenyt is, amelyeket Montréalban és Cincinnatiben rendeznek. Mindenesetre Nadal azt mondta a Djokovics elleni vasárnapi döntő után, hogy addig nem tér vissza, amíg nem lesz teljesen egészséges és fitt.

Az év utolsó Grand Slam tornája, a US Open - amelynek a spanyol a címvédője - augusztus 29-én kezdődik.