Tenisz

Murrayt Djokovics sikerei motiválják

A brit sajtót sportsajtót legalább annyira foglalkoztatja, hogy miért nem Andy Murray nyerte meg a wimbledoni tenisztornát, mint az, hogy Novak Djokovics lett a győztes. A skót teniszező a BBC-nek elmondta, hogy - bármilyen bizarr is - épp az Ausztrál Open döntőjében őt legyőző szerb sikereiből meríti a reményt, hogy egyszer ő is Grand Slam-győztes lehet.

"Meg fogom találni magamban azt a szükséges kis pluszt. Nézzék meg Novak Djokovicsot! Neki is sikerült" - nyilatkozta Murray, aki az elődöntőig jutott a füvespályás tornán, és ott Rafael Nadaltól szenvedett vereséget.

Andy Murray örül a Richard Gasquet elleni győzelmének a wimbledoni tenisztornán 2011 júniusában

"Emlékszem, tavaly Novak a legjobb négy között kapott ki Tomas Berdychtől, aztán pedig egy nagyon kemény meccsen Rafától a US Openen. Egyértelmű, hogy rengeteget fejlődött azóta, és ezt kell nekem is lemásolnom. 24 éves vagyok, azaz nagyjából mostantól vagyok életem legjobb fizikai állapotában. Most kell tehát leülnöm a csapatommal, hogy megbeszéljük, mi a teendő a játékom fejlesztésével kapcsolatban."

A skót teniszező eddig háromszor jutott el GS-döntőbe. A 2008-as US Openen és a 2010-es Ausztrál Openen Roger Federertől, az idei Ausztrál Openen pedig Djokovicstól kapott ki. Szégyenkeznie az eddigi eredményei miatt sem kell, de mégis sokakat foglalkoztat a relatív sikertelensége, köztük a britek korábbi kiválóságát, a - többek között - Wimbledonban négyszeres elődöntős Tim Henmant is.

"Murray nagyszerűen állt a mérkőzésekhez, sokkal jobban irányított, mint korábban" - mondta az angol. "A gond az, hogy nem tudja kezelni a balszerencsés helyzeteket. A Nadal elleni mérkőzésen a második szettben elvétett egy tenyerest, és onnantól sorozatban hét gémet veszített. Egyszerűen hagyta, hogy eltérítsék a saját taktikájától és a saját stílusától."