Férfi kosárlabda Eb

Megkezdtük a felkészülést a pótselejtezőre

  • MTI

Megkezdődött az összetartás Bükön az augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő férfi kosárlabda-válogatott számára.

Mészáros Lajos szakmai igazgató Hendlein Roland utolsó pillanatban történt visszalépése miatt némi csalódottsággal, de a csapatszellemet illetően bizakodóan nyilatkozott az MTI-nek: "Délben találkoztunk a fiúkkal, megvolt az első értekezlet, jelenleg az állapotfelmérés zajlik az elmúlt két hétre a kerettagoknak kiosztott program alapján, ötkor pedig jön az első edzés. Roli kiválása furcsa körülmények között történt, és mint mondtam, a kosárlabda gondolkodó, futó- és ugrójáték, amelyek közül különösen az első a fontos... A kereten azonban már nem változtatunk, azon a poszton várhatóan nem lesznek problémáink. A hangulat a játékosok között nagyszerű, összetartó és elszánt ez az évek alatt kiépített társaság."

Mészáros Lajos ugyanakkor felhívta a figyelmet a helyes önértékelésre is, hangsúlyozva, hogy a portugálok és a finnek is ugyanolyan esélyekkel vágnak neki a pótselejtezőnek.

"A nemzetközi mezőny egy teljesen más kávéház, de a válogatott alkalmas arra, hogy kijusson a litvániai Eb-re. Ezt azonban nem szabad evidenciának venni, nem akarjuk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból."

Az összetartáson ott van Obadiah Nelson Trotter, a bajnok Szolnoki Olaj játékosa is, aki júniusban letette az állampolgári esküt, így pályára léphet a válogatottban.

Az augusztus 9-én kezdődő pótselejtező-sorozatban Finnország és Portugália legjobbjaival kell megküzdenie a nemzeti együttesnek, melynek az első vagy a második helyen kell végeznie ahhoz, hogy szerepelhessen a kontinenstornán.

A hónap végéig Bükön edzőtáborozó csapat július közepén Szombathelyen és Körmenden Iránnal, majd a hónap végén ugyanazokon a helyszíneken Szlovákiával vív felkészülési mérkőzéseket, július 27-én pedig Ausztriában vendégszerepel.

Augusztus első hetében már Szolnokon folyik majd az "élesítés", s az Universiade-válogatott elleni meccs után, augusztus 7-én utazik a gárda Portugáliába, a sorozat első meccsére.

Férfi kosárlabda Eb-pótselejtező
A magyar válogatott kerete
Játékos Csapat
Szabó Zsolt Kis-Rába menti Takarék Soproni KC
Horváth Ákos Szolnoki Olaj
Vojvoda Dávid Atomerőmű
Wittmann Krisztián T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE
Fodor Márton Szolnoki Olaj KK
Hanga Ádám Manresa
Molnár András Kis-Rába menti Takarék Soproni KC
Soós Gábor Kaposvári KK
Tóth Gergely Zalakerámia-ZTE KK
Tóth Ádám Zalakerámia-ZTE KK
Báder Márton Szolnoki Olaj KK
Keller Ákos Albacomp
Trotter Obie Szolnoki Olaj KK
Lóránt Péter Burgos
Trepák Zoltán Szolnoki Olaj KK
Férfi kosárlabda Eb-pótselejtező
A program
Portugália-MAGYARORSZÁG augusztus 9.
MAGYARORSZÁG-Finnország augusztus 12.
Finnország-Portugália augusztus 15.
MAGYARORSZÁG-Portugália augusztus 18.
Finnország-MAGYARORSZÁG augusztus 21.
Portugália-Finnország augusztus 24.
A háromcsapatos csoport első két helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra