Budapesti tenisztorna

Jani Réka Luca főtáblás, Lukács Vanda búcsúzott

  • hatharom.hu-MTI

A nyolcadik helyen kiemelt orosz Jevgenyija Rogyina három játszmában kikapott az ukrán Olga Szavcsuktól a Római Teniszakadémián zajló, 220 ezer dollár összdíjazású Poli-Farbe Budapest Grand Prix salakpályás női tenisztorna első fordulójában.

Az ötödik helyen rangsorolt spanyol Anabel Medina ugyanakkor biztosan, két sima játszmában nyert a szintén orosz Anansztaszija Pivovarovával szemben és bejutott a nyolcaddöntőbe. Szintén könnyedén győzött Aljona Bondarenko, ő Sandra Zahlavovát búcsúztatta.

Jani Réka Luca három játszmában győzött az ukrán Irina Burjacsok ellen a selejtező harmadik fordulójában, és ezzel feljutott a főtáblára, az ott kezdő Lukács Vanda viszont két sima játszmában kapott ki a horvát Ajla Tomljanovictól.

Poli-Farbe Budapest Grand Prix
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Medina Garrigues (spanyol, 5.)-Pivovarova (orosz) 6:3, 6:1
Szavcsuk (ukrán)-Rogyina (orosz, 8.) 3:6, 6:1, 6:1
A. Bondarenko (ukrán)-S. Zahlavova (cseh) 6:0, 6:1
Zakopalova (cseh, 3.)-Han (kínai) 6:0, 6:2
Begu (román, 7.)-Pous (spanyol) 6:4, 6:4
Tomljanovic (horvát)-LUKÁCS VANDA 6:2, 6:2
selejtező, 3., utolsó forduló:
Jani Réka Luca-Burjacsok (ukrán) 6:4, 3:6, 6:3

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden 11 órától folytatódik a játék a Római Teniszakadémián: Jani Réka Luca az első körben kezd, ellenfele az ukrán Leszja Curenko lesz. Marosi Katalin várhatóan 13 órától lép pályára a szintén ukrán Katyerina Bondarenkóval és végül 16 órától Babos Tímea következik az olasz Anna Remondinával.