Felkészülés

Heynckes a Bayern védelmét akarja rendbetenni

Ha megnyerik a BL-t, az edző egy napig tegeződik a játékosokkal

A Bayern München labdarúgócsapata az Alpok déli lábánál, Olaszországban lévő Garda-tónál készül a következő idényre. Jupp Heynckes vezetőedző szerint elsősorban a csapat védekezését kell rendbetenni, de azt nem gondolja, hogy mindent meg kell változtatnia, csak azért mert ő az új tréner.

A 66 éves edző a leginkább az amerikai fociban emlegetett tétel szerint készíti fel a Bajorokat a közelgő szezonra: "A meccset a csatársor, a bajnokságot a védelem nyeri meg."

"A Bayernnek újra olyan csapatnak kell lennie, amely ellen az ellenfelek csak szenvedve és ritkán lőnek gólokat. Ehhez szervezettnek és erősnek kell lennie a védelmünknek, ahogy az korábban is jellemző volt a csapatra" - nyilatkozta a szakvezető.

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője magyaráz Diego Contentónak a csapat edzésén 2011 júniusában

A csapat edzésein szinte minden játékos részt vesz, hétfőn csak Franck Ribéry bajlódott egy kisebb combsérüléssel. Emiatt csak futógyakorlatokat végzett, de kedden már csatlakozik a többiekhez. De Heynckes nem a francia szélsőt tartja a csapat legfontosabb láncszemének, hanem az újonnan igazolt válogatott hálóőrt, Neuert.

"Biztos vagyok benne, hogy Manuel történelmet fog írni a Bayern Münchennel, csakúgy mint az elődei tették" - mondta róla a mester.

A szakember kitért a kapitánykérdésre is. Egészen pontosan arra, hogy miért nem váltja le Philipp Lahmot: "Nem szükséges mindent megváltoztatni csak azért, hogy fitogtassam az erőmet. Philipp remek kapitány. Igazi vezér, akinek megvan a véleménye a csapat dolgairól. Ez nagyon fontos az együttesnek."

Végül Heynckes kitért arra is, hogy mivel jutalmazza játékosait, ha sikeres szezont produkálnak: "Ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját, egy napig tegeződni fogok a játékosaimmal. De ne legyenek ekkorák az elvárások! A bajnoki címért is megkapják ugyanezt."

A bajnokságnak természetesen az egyik fő esélyese a Bayern, de a BL-be először még be kell jutnia, hiszen az előző szezon harmadik helye csak selejtezőt ér. Azt azonban még nem tudni, hogy kivel kell megküzdeniük a főtábláért.