Kosárlabda

Hangának 10-15 kiló izmot kell magára szednie az NBA-hez

A magyar válogatott kosaras a konditeremben nagyon sok időt töltött San Antonióban, de sokat tanult az ott töltött néhány napban.

Hanga Ádámnak sokat kell erősödnieHanga Ádám a San Antonio Spurs csapatánál járt bemutatkozó látogatáson. A texasiak kíváncsiak voltak milyen játékost választottak ki, és azt is szerették volna, ha a játékos megismeri a várost, a körülményeket.

"Még itthon, a repülőtéren Dávid Kornél beavatott, hogy mi vár majd rám a kiutazásom után. Elmondta: edzéseken kell résztvennem, és megismerhetem a várost. Ottani idő szerint 11 órakor érkeztem meg, elvittek a szállodába, és közölték: kelés reggel 6-kor, mert utána edzés következik. Kemény munkát végeztem fantasztikus szakemberek irányítása mellett. Sokat tanultam az ott töltött néhány napban, nagy élmény volt minden perc" - mondta a 22 éves játékos az fmh.hu megkeresésére.

Az Albacomppal a tavalyi bajnokságban ezüstérmet szerző kosarasnak rengeteget kell erősödnie, ha meg akarja állni a helyét az NBA-ben.

"A konditeremben nagyon sok időt töltöttem, rengeteg has- és hátizom gyakorlatot végeztem, mert az edzők szerint ezek adják a test stabilitását. Felhívták a figyelmem: erősödnöm kell, de nem 10-15, étel által megszerzett plusz súlyra gondoltak, hanem izomsúlyra. Adtak gyakorlat leírásokat, elmondták mire figyeljek. Rengeteget egy-egyeztem, és sok kettő a kettő elleni gyakorlatot végeztünk. Az ellenfelek piszok kemények voltak, nagyon fárasztó volt mindez. Aklimatizálódni sem tudtam rendesen, hazafelé még szörnyűbb volt előrerepülni az időben. Azt sem rejtették véka alá, még nem hívnak az NBA-be, de tudják, Spanyolországban nagyon jó helyen leszek, erősödjek, fejlődjek sokat, és akkor később szóba jöhet az NBA is" - tette hozzá a kettő plusz két évre a spanyol élvonalbeli Assignia Manresa csapatához szerződő hátvéd.