London 2012

A súlyemelőversenyekre máris elfogytak a jegyek

  • MTI

Alig több, mint egy esztendővel a londoni nyári játékok kezdete előtt az olimpia súlyemelőversenyeire szóló összes belépő elkelt.

Az információval Matthew Curtain, a 2012-es ötkarikás csúcsesemény sportági viadalainak szervezését összefogó menedzser szolgált Penangban, a junior súlyemelők malajziai világbajnokságán. Az olimpiai vetélkedést a már tökéletesen kész ExCel csarnokban bonyolítják le, hat további sportág - asztalitenisz, birkózás, cselgáncs, ökölvívás, tekvondó, vívás - eseményeivel együtt.

"A július 28. és augusztus 8. között zajló súlyemelőversenyekre már nincs jegy" - közölte a londoni játékok szervezőbizottságának (LOCOG) a menedzsere, hozzáfűzve, hogy a nyolc férfi- és hét női kategóriában 260 erős ember küzdelmeinek otthont adó ExCel tíz kilométerre fekszik az Olimpiai falutól.

Még idén decemberben meghívásos nemzetközi tesztversenyt tartanak a helyszínen, mindkét nem esetében két súlycsoportban - a nőknél a 63 és a plusz 75, a férfiaknál pedig a 94 és a plusz 105 kilogrammban -, 24-24 emelő részvételével.