Birkózás

Módos Péter megsérült, nem indulhat a Golden GP-döntőn

A jövő hét végén rendezik Bakuban a birkózó Golden Grand Prix-sorozat döntőjét. A hazai szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a magyar kötöttfogásúak a helyszínen edzőtáboroznak, az 55 kg-os Módos Péter azonban bordasérülés miatt máris hazaérkezett, hosszú kihagyás után mégsem az azeri fővárosban tér vissza a versenyszőnyegre.

Módos a 2008-as pekingi olimpiára - súlyos fertőzés miatt - elutazni sem tudott, idén februárban pedig vállizom-szakadás miatt meg kellett operálni. A szigetvári birkózó hosszú kihagyás után Bakuban tért volna vissza, ahol tavaly első volt, ehelyett azonban valószínűleg három hetet ki kell hagynia.

Ezek után a helyszínen edzőtáborozó kötöttfogásúak közül a döntőben nyolcan indulnak: Kozák István (60 kg), Lőrincz Tamás és Korpási Bálint (66 kg), Bácsi Péter (74 kg), Fodor Zoltán (84 kg), Kiss Balázs és Németh Iván (96 kg), valamint Deák-Bárdos Mihály (120 kg). Szabadfogásban Veréb István (84 kg) lép szőnyegre. A fináléra két magyar női birkózó szerzett indulási jogot, de csak Sastin Marianna (63 kg) utazik az azeri fővárosba, Szabó Emese - műtét miatt - kénytelen kihagyni a versenyt.

A tavalyi, bakui döntőben első lett Módos, Bácsi és Sastin, Deák-Bárdos pedig a harmadik helyen végzett. A verseny ezúttal is pénzdíjas: a győztes tízezer, a második ötezer, a két bronzérmes pedig két-kétezer dollárt kap.