Tour de France

Heves vita a kerékpárnyergek miatt

  • VNA

Különös vita alakult ki Tour de France-on a kerékpárnyergek beállításáról, amely megmérgezte a vasárnapi csapatidőfutam előtti légkört.

Heves vita alakult ki a Tour de France vasárnapi második szakasza után a kerékpárnyergek körül. Estére ugyanis kiderült, hogy a verseny szervezői két csapatvezetőt is megbüntettek azért, mert a csapatidőfutam előtt megsértették a szabályokat érvényesíteni kívánó ellenőröket. A Team Radischack menedzsere, Johan Bruyneel és a Team Saxo Bank sportigazgatója, Bradley McGee volt kénytelen a pénztárhoz fáradni, miután nehezen viselték a szerintük értelmetlen keménykedést.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályai szerint a kerékpárok nyergének a talajjal párhuzamosan kell állnia, ezt a szabályt azonban vasárnapig nem vették túl komolyan egyik jelentős versenyen sem. A Les Essarts körül rendezett 23 km-es csapat időfutam előtt azonban szigorított ellenőrzés keretében „laposították le” az ülések egy részét a Tour szervezői. „Korábban csak az volt a kitétel, hogy legyen nagyjából vízszintes, most viszont tökéletesen párhuzamos beállítást kellett alkalmaznunk. Ragaszkodtak ehhez a beállításhoz, ami azért furcsa, mert eddig nem ez volt a szabályértelmezés” – nyilatkozta a Reutersnek a BMC csapat szerelője, aki azt is elmondta, hogy közvetlenül a szakasz előtt sokaknak át kellett állítani a nyergét.

„Ugyanezek a nyeregbeállításaink voltak a Svájci körversenyen és a múlt hónapban a Dauphiné Liberé versenyen is, akkor ez senkit nem érdekelt. Most pedig a világ legnagyobb kerékpáros versenyén változtatnak ezen, így az időzítést nem érzem korrektnek” – füstölgött az egykoron Lance Armstrong csapatvezetőjeként híressé váló Bruyneel. Az UCI arra hivatkozik, hogy már egy hónappal a Tour előtt értesítették a csapatokat arról, hogy a francia körversenyen szigorúbban veszik majd az ellenőrzést. „Ez jellemző az itteni hangulatra. Csak a szabályokat szeretnénk érvényesíteni és erre mindenki tiltakozással válaszol” – kesergett a témafelvetés kapcsán az UCI szóvivője, Enrico Carpani.