Karrier

Elhagyja Európát a spanyol Luis García, Mexikóba igazol

Elhagyja a görög Panathinaikosz csapatát a spanyol Luis García, aki a mexikói bajnokságban szereplő Puebla együtteséhez igazol.

Luis García Mexikóban próbál szerencsét
A kétszeres mexikói bajnokcsapat egy évre szóló megállapodást kötött az egykoron a Barcelonában, a Liverpoolban valamint az Atlético Madridban is megforduló spanyol középpályással. A kontratktus értelmében a szezon végén a szerződés további egy évvel meghosszabbítható.

A spanyol válogatottban összesen 18 alkalommal pályára lépő García tavaly szerződött Görögországba, ahol az elmúlt idényben 24 találkozón hét gólt szerzett a "Pana" színeiben.

"Egy nagyszerű, nemzetközileg is elismert játékossal sikerült megállapodnunk, akinek megszerzéséért komoly erőfeszítéseket kellett tennünk" - kommentálta Ricardo Henaine, a Puebla elnöke a spanyol szélső megszerzését.

A most 33 éves Luis García a 2004/2005-ös idényben a Liverpoolal megnyerte a Bajnokok Ligáját, ráadásul abban az esztendőben az UEFA az "Év csapatába" is beválasztotta.

García várhatóan hétfőn csatlakozik új klubjához, és reményei szerint fizikailag megfelelő állapotba tud kerülni a három hét múlva esedékes mexikói bajnoki rajtra.