Copa América

A házigazda Argentína botlott a nyitómérkőzésen

Szombaton, magyar idő szerint éjjel kezdetét vette a 2011-es dél-amerikai kontinensbajnokság. A Copa América nyitómeccsén a házigazda Argentína Bolívia ellen lépett pályára, de az Albicelestes nem tudta győzelemmel megörvendeztetni a Ciudad de La Plata Stadion közönségét: Messiék 1-1-es döntetlent játszottak északi szomszédukkal.

Sergio Agüero (16) mentette meg az argentinok becsületét Bolívia ellen

Az argentinok három csatárral, a Lavezzi, Messi, Tévez trióval álltak fel - az ellenfél az Edivaldo Rojas, Moreno duóval rohamozott, de az első félidőben nem született gól, pedig Tévez az első percben fejesből, majd Lavezzi a kapu előteréből is célt vesztett.

A gól nélküli első felvonást követően a kezdetben védekezésre berendezkedett, de egyre harcosabb vendégek a 47. percben Edivaldo Rojas révén szerezték meg a vezetést - Edivaldo pörgetésénél Éver Banega akart menteni, helyette saját kapujába segítette a labdát, a gólt végül a bolíviainak adták (0-1). Moreno kis híján megduplázta az előnyt, de a 65. percben a kapus Romeróval szemben elügyetlenkedte a ziccert. Az argentinok feleszméltek, de a csereként beállt Di María, majd Messi és Mascherano sem tudott egyenlíteni, végül a Lavezzit váltó Sergio Agüero mentette meg a hazaiak becsületét, aki a Burdisso által mellel gyönyörűen letett labdát bombázta a kapuba (1-1). Di María és Tévez a lefújás előtt eldönthette volna a három pont sorsát, de nem találták el a kaput.

"Nem erre számítottunk, meg kell nyernünk a soron következő két csoportmérkőzésünket" - nyilatkozta Lionel Messi, az argentinok aranylabdás támadója a mérkőzést követően.

Copa América
A csoport
Argentína-Bolívia 1-1 (0-0)
Argentína: Romero - Javier Zanetti, Gabriel Milito, Burdisso, Rojo - Cambiasso (Di María, 45.), Mascherano, Banega - Lavezzi (Agüero, 70.), Messi, Tévez
Bolívia: Arias - Lorgio Álvarez, Rivero, Raldes, Luis Gutiérrez - Jaime Robles, Joselito Vaca (José Chávez, 64.), Wálter Flores, Jhasmany Campos (Juan Arce, 81.) - Edivaldo Rojas (Rudy Cardozo, 90.), Moreno
Gólszerző: Agüero (75.), illetve Edivaldo Rojas (48.)
Sárga lap: Tévez (38.), Lavezzi (60.), illetve Walter Flores (35.), Luis Gutiérrez (38.), José Chávez (74.), Rivero (87.)