Diósgyőr

Jó hangulatban jövök be dolgozni - Szentes Lázár

A DVTK szakmai igazgatója elmondta, senkit nem küldenek el, akik a feljutást kiharcolták, mert a siker részesei megérdemlik a további bizalmat.

Szentes Lázárnak vannak edzői feladatai is Diósgyőrben - Fotó: boon.hu

Szentes Lázár 2010. szeptember 17-én állt munkába Diósgyőrben, és azóta nagyot változott a klub helyzete. A szakmai igazgatót már az új tulajdonos nevezte ki, akinek a megjelenésével stabilizálódott a DVTK helyzete, ennek pedig feljutás lett a jutalma. De mi is pontosan a szakmai igazgató feladata a piros-fehéreknél?

"A fiatalok egyéni képzésében is részt veszek, vagyis van folyamatosan a szó szoros értelmében vett edzői feladatom is. Persze ez a munkámnak csak egy kisebb része, úgy 15 százalékát teszi ki, 60 százalékban a felnőtt csapattal foglalkozom, 20 százalékban az utánpótlással, és 5 százalék marad a Kazincbarcikai SC-re" - mondta a boon.hu-nak az egykori remek támadó.

Az egykori újpesti szakember úgy véli, az NB I-be jutáshoz kellett a Nyíregyháza bedőlése is, de emellett a tavaszi menetelésük is rendkívül fontos volt.

"Az elején a kialakult állapotok felmérését kellett elvégeznünk, a felnőtt csapat erősítésére nem volt mód, csupán Granát Balázst igazoltuk le, akinek nem volt klubja, az utánpótlás terén pedig a megvalósítandó modell előkészítésére fordítottuk az energiánkat. A második résznek vehetjük azt az időszakot, amikor már tudtam, hogy mit kell végrehajtani ahhoz, hogy növekedjen az esélyünk az első lépcsőfok vételére. Persze ez mit sem ért volna, ha nem rendeli ehhez hozzá a szükséges forrásokat a többségi tulajdonos. Megtette, így került többek között Luque is hozzánk. A téli átigazolások jól sikerültek, a szakmai színvonal a felkészítés során jó volt. Persze az elsőséghez az is kellett, hogy a Nyíregyháza bedőljön. De azt az érdemet nem veszi el senki, hogy a szakmai stáb jól összekovácsolta a csapatot, és ennek köszönhetően zsinórban 12 győzelmet aratott tavasszal a csapat. Igazi erős együttes alakult ki, és ebben szerepük van azoknak a szurkolóknak, akik az idegenbeli meccsekre is nagy számban elkísérték a csapatot, mert ez nagy erőt adott a játékosoknak, a számukra többségében ismeretlen környezetekben."

Kérdés, hogy a lelkes szurkolók mire számíthatnak az első osztályban a csapattól.

"Az első osztályra szerződtünk, itt kell a lehetőségeinkhez képest reális célokat megfogalmazva eredményeket elérnünk. A fő elvek szerint senkit nem küldtünk el, mert a siker részesei megérdemlik a további bizalmat, illetve mivel NB III-as csapatot is szerepeltetnünk kell, így egy bővebb játékoskeretre van szükségünk. Friss döntés, hogy kettévesszük a keretet, a felnőtt csapat és az NB III-as együttes külön felkészülés alapján dolgozik majd, utóbbiban, többségében 92-es születésűek, 10-12 játékos lesz majd a mag, a bajnokijaikra pedig két irányból, a felnőttektől, illetve az ifjúsági csapatból érkeznek, érkezhetnek emberek. Az NB III-as együttesnek is lesz saját edzője, hogy pontosan ki, az még nem dőlt el. A felnőtt gárdánál marad a 22-24 fős keret a bajnokikra, a Magyar Kupára, a Ligakupára viszont vegyíthető a két csapat. Jó hangulatban jövök be dolgozni, és azt hiszem, ez a lényeg. Most pedig még jobban inspirál ennek a feladatnak az ellátása, az van bennem, hogy meg lehet ezt csinálni jól az első osztályban is."