Bundabotrány

Gyanúba keveredett a Diósgyőr-Nyíregyháza találkozó

  • MTI

Egy tavalyi NB I-es mérkőzés, a Diósgyőr-Nyíregyháza találkozó is hozzájárulhatott ahhoz, hogy kedden hét embert, köztük korábbi és jelenlegi futballistákat, valamint játékvezetőket vettek őrizetbe a bundabotrány kapcsán - írja pénteki számában a Blikk.

A bulvárlap egy informátorra hivatkozva közölte, hogy a 2010. május 5-én lejátszott összecsapást is befolyásolhatták. Az akkori kiesési rangadót a Nyíregyháza nyerte Bugerra 40. percben szerzett góljával. 

Az újság ugyanakkor hozzáteszi: az azóta előzetes letartóztatásban lévő hét érintett közül egyik sem volt a "pálya környékén" aznap, így a játéktéren valaki másnak kellett befolyásolnia az eseményeket.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán elmondta: a hét gyanúsított közül hárman jelenlegi vagy volt labdarúgók, míg négyen jelenleg is aktív játékvezetők. A magyar sajtó szerint az érintett futballisták: Kenesei Zoltán - aki a szervezet magyarországi vezetője volt -, Horváth Gábor és Lázár Mátyás.

Az említett bírók közül február 9-én hárman, Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül működtek közre az észt-bolgár felkészülési mérkőzésen, ügyükben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) indított vizsgálatot. A szintén szóba került, tavaly decemberi Argentína-Bolívia U20-as mérkőzést pedig Lengyel Kolos vezette, két segítője Selmeczi Krisztián és Mocsári Tamás volt.

A keddi akcióban különböző valutákban, elsősorban euróban mintegy 100 millió forintnak megfelelő értékben készpénzt is lefoglaltak.