Vízilabda

Button és Kemény Dénes érdekes dolgokat osztottak meg egymással

  • MTI

Jenson Button, a Forma-1-es McLaren istálló brit pilótája csütörtökön meglátogatta a Margitszigeten a pénteken kezdődő Vodafone Kupára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzését.

A 2009-es világbajnok a tréning utolsó negyedórájában Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen vezényelte a gyakorlást. Az esemény zárásaként a szakvezető két főre szóló belépőt adott át Buttonnak a jövő évi londoni olimpia férfi vízilabdatornájának egyik magyar érdekeltségű meccsére.

Jenson Button Forma 1-es versenyző a magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a Margitszigeten 2011 júniusában

A válogatottat és a McLaren istállót is támogató Vodafone meghívására Magyarországra érkezett 31 éves autóversenyző dedikálta azt a "Hajrá magyarok!" feliratú nemzeti zászlót, amelyet a júliusi, sanghaji vb-re utazó magyar szurkolóknak adnak át.

"Ezek a fiúk fantasztikus eredményeket értek el a saját sportágukban, s ebben bizonyára nagy szerepet játszott az a családias légkör és csapatszellem, amelyet ezen az edzésen én is testközelből megtapasztaltam" - fogalmazott Button a tréninget követő sajtótájékoztatón.

Kemény Dénes azt mondta, korábban még nem volt példa arra, hogy egy technikai sportág világbajnoka látogatta volna meg a magyar válogatottat a felkészülési időszak alatt.

"Kicsit meglepődött, amikor elárultam, hogy reggel 9-kor kezdtük az edzést és délben szálltunk ki a vízből, ugyanakkor érdekes volt hallani tőle azokat a gyakorlatokat, amelyeket fontosnak és hasznosnak tart a koncentráció fejlesztése szempontjából" - nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány.

A magyar együttesben az a 13 vízilabdázó száll vízbe a hétvégi Vodafone Kupán, akik a július 16-án kezdődő sanghaji vb-csapatba is bekerültek. A hazai rendezésű eseményen a németekkel, az oroszokkal és a görögökkel csap össze a válogatott.

Vízilabda Vodafone Kupa
program
péntek:  
Németország-Oroszország 17:30
Magyarország-Görögország 19:00
szombat:  
Görögország-Oroszország 17:30
Magyarország-Németország 19:00
vasárnap:  
Görögország-Németország 9:30
Magyarország-Oroszország 11:00