Kerékpár

Petacchi fenyegeti az olasz szövetséget

  • VNA

Nem ért egyet a szövetség új, a dopping miatt korábban lebukó kerékpárosokat hátrányosan érintő ötletével Alessandro Petacchi.

Az olasz szövetség keménykedései miatt akár kazah színekben is folytathatja pályafutását az olaszok egyik legjobb sprintere, Alessandro Petacchi. A 37 esztendős kerekes szerint az otthoni problémák odáig fajultak, hogy komolyan elgondolkozott azon, hogy a szeptemberi koppenhágai világbajnokság előtt országot váltson - erről számolt be a Gazetta dello Sport szerdai száma.

Petacchi ezzel a szövetség azon elképzelésére reagált, amely szerint a korábban doppingvétségen ért kerekeseket a jövőben a nemzeti bajnokságon és a világbajnokságon sem engedik elindulni - még az eltiltás letöltése után sem. „Nagyon el vagyok keseredve. Az is felvetődött bennem, hogy a következő világbajnokságon olasz versenyzők ellen fogok szerepelni.” - mondta Petacchi, aki 2007-ben salbutamol nevű szerrel bukott meg. Amennyiben az új elképzelések „jogerőre emelkednek”, akkor többek között Ivan Basso, Danilo di Luca, Michele Scarponi vagy Stefano Garzelli sem indulhatna el a nagy világversenyeken.

Petacchi amúgy készül a szombaton rajtoló Tour de France-ra, ahol saját bevallása szerint sem lesz élete formájában. „Nem vagyok olyan erős, mint az utóbbi években. A Giron ugyan nyertem egy szakaszt Parmában, de aztán Ravennában visszaléptem a versenytől. Júniusban csak egy háromnapos versenyen indultam Szlovéniában” - hűtötte le a benne bízókat az olasz kerekes.