Magyar válogatott

Mi folyik az akadémiákon, hogy külföldön kell keresgélnünk? - Szabics

A Sturm Graz támadója Adrian Markus esetleges honosítása ügyében akadt ki, mondván, kíváncsi lenne, milyen munka folyik a magyar akadémiákon.

Szabics Imre nem érti, miért külföldön kell keresgélni

Felmerült a magyar válogatottnál Adrian Markus neve, Egervári Sándor el tudja képzelni, hogy a tehetséges román játékos szerepeljen hazánk nemzeti csapatában. Nem kizárt, hogy a kettős állampolgárságnak köszönhetően a magyar felmenőkkel bíró, de nyelvünket nem beszélő labdarúgó honosítására hamarosan sor kerül.

"Egyelőre szó sincs arról, hogy Markus kerettag lesz – mondta a Borsnak Egervári Sándor. – De tény, tehetséges játékosról van szó. Ugyanakkor más, határon túl élő futballisták is a szemünk előtt vannak. Az MLSZ elnökségét tájékoztatom majd arról, kik azok, akik szép jövő előtt állnak."

Érdekes ugyanakkor, hogy a Serie B-ben jó szezont záró támadó, Feczesin Róbert nem kap lehetőséget a kapitánytól.

"Jó volna tudni, milyen elvek mentén válogat a kapitány. Hiszen nekem tűrhető fél évem volt az Ascoliban, ám úgy látszik, ez itthon semmire sem volt elég" – fogalmazott az egykori újpesti támadó.

Markáns véleményt fogalmazott meg ugyanakkor Szabics Imre, a Sturm Graz támadója az esettel kapcsolatban.

"Örülök, hogy a kapitány nyitott szemmel járja a világot, de kíváncsi lennék, milyen munka folyik az akadémiákon, hogy a határon túl kell keresgélni csatárokat? – tette fel a kérdést a 30 éves csatár.