NB I

Másik befektető után nézhet a Vasas?

Néhány hónapja úgy tűnt, a Híd Akvizíciós Zrt. megjelenésével végre rend lesz az angyalföldi klubnál, de ismét elkezdődhet a befektetőkeresés.

Itt még nagy volt az egyetértés a klubelnök és a befektető között

Sorra hagyják el a labdarúgók a válságba jutott Vasast, és a többségi tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. tevékenységét sem övezi közmegelégedés. A tavasszal remekül szereplő csapatból már távozott Németh Norbert, Németh Gábor, Lisztes Krisztián és Ferenczi István, Lázok János pedig napokon belül követi őket.

A klubbal kötött szerződés után az adóhatóság felfüggesztette a Híd Akvizíciós Zrt. adószámát, majd törölte a szankciót, de megmaradt a gyanú, hogy fantomcégről van szó. Már az első hónapokban fizetési csúszásokról érkezett hír, s ez az állapot állandósult, írja a Magyar Nemzet.

"Önmagában az nem katasztrófa, hogy csúsznak a fizetések, hiszen ez máshol is, a legtöbb magyar klubnál előfordul. Számomra az aggasztó, hogy a sokadik határidőt is teljesítés nélkül haladjuk meg, ami óhatatlanul bizalomvesztéshez vezet. Kisebbségi tulajdonosként vannak biztosítékaink, amivel, ha szükségét látjuk, élünk is" - mondta a befeketetőt megtaláló Markovits László klubelnök a kialakult helyzetről.

A Vasas SC az utánpótlást már visszavásárolta a Hídtól, és nem kizárt, hogy néhány napon belül a profi klub működtetéséről is gondoskodnia kell. Azaz könnyen lehet, hogy újra kezdődhet a hajsza befektető után Angyalföldön.