Gyémánt Liga

Lemaitre és Usain Bolt is rajthoz áll Monacóban

  • DA

A háromszoros Európa-bajnok Christophe Lemaitre jelezte, hogy rajthoz áll 100 méteres síkfutásban a Gyémánt Liga-sorozat monacói állomásán. A Herculis nevű veresenyen a világ leggyorsabb fehér bőrű emberének számító francia vágtázó összecsap a részvételét már korábban bejelentő Usain Bolttal, a szám már mindent megnyert világcsúcstartójával.

Lemaitre (jobbról az első) Róma után Monacóban is Bolt (jobbról a második) trónjára tör

A 2011-es Gyémánt Liga-sorozat állomásai:
Május 6. Doha (Katar)
Május 15. Sanghaj (Kína)
Május 26. Róma (Olaszország)

Június 4. Eugene (Egyesült Államok)
Június 9. Oslo (Norvégia)
Június 11. New York (Egyesült Államok)
Június 30. Lausanne (Svájc)
Július 8. Párizs (Franciaország)
Július 10. Birmingham (Nagy-Britannia)
Július 22. Monaco
Július 29. Stockholm (Svédország)
Augusztus 5-6. London (Nagy-Britannia)
Szeptember 8. Zürich (Svájc)
Szeptember 16. Brüsszel (Belgium)

Illusztris mezőny fog rajthoz állni a férfiak 100 méteres síkfutásában a monacói II. Lajos Stadionban július 22-én: az olimpiai- és világbajnok Usain Bolt már korábban leadta nevezését, csakúgy, mint a 4x100 méteres váltóban - még nigériai színekben, 1997-ben - világbajnok Francis Obikwelu, aki portugál állampolgárként háromszoros Európa-bajnok, de ott lesz a 21 éves jamaicai tehetség, Yohan Blake és az amerikai Mike Rodgers is - mindketten kvalifikálták magukat a hétvégi jamaicai, illetve egyesült államokbeli válogatón a tegui világbajnokságra. Blake a 2., Rodgers a 3. helyen végzett Kingstonban, illetve Eugene-ben.

A háromszoros Eb-aranyérmes Lemaitre (100m, 200 m, 4x10-as váltó) június 18-án, a stockholmi csapat Európa-bajnokságon (Szuper Liga) egy tizeddel megjavította egyéni csúcsút 9.85 másodpercre 100-on, ami egyben fehér ember által valaha futott legjobb időeredmény.

Lemaitre és Bolt 2011-ben, a széria római állomásán már megmérkőzött egymással, akkor a jamaicai nyert honfitársa, Asafa Powell előtt, a francia a harmadik helyen ért célba. "Chris nagy tehetség. Most minden, amit tennie kell, nem más, mint önmagára koncentrálnia, és nem azzal törődni, hogy mások mikor hibáznak. Idővel az első három között lesz a világon" - nyilatkozta az olaszországi verseny előtt a világcsúcstartó.